Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza Marinara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä alkuperäisresepti on helppo ja täynnä makua. Käytä kirsikkatomaatteja, kypsiä isompia tomaatteja tai kokonaisia purkkiluumutomaatteja.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Taikina

  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 ½ dl vettä, 37-asteista (kädenlämpöistä)
  • 7 dl erikoisvehnäjauhoja (400 g)
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 200 g tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Taikina: Tee ensin alkutaikina. Liuota hiiva ¼ dl vettä. Lisää n. 2 rkl jauhoja ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Tee n. 6 dl jauhoja kraateri, johon tulee syvä reikä keskelle. Täytä reikä alkutaikinalla, suolalla ja lopulla vedestä. Työstä ainekset varoen kasaan hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa voimakkaasti vähintään 10 minuuttia. Kun taikina on notkea, muotoile se limpuksi ja jaa 4 yhtä suureen osaan. Muovaa ne palloiksi ja anna niiden kohota liinan alla n. 2 tuntia tai kaksinkertaisiksi.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaulitse taikinat pyöreiksi ympyröiksi, jätä reunat hieman paksummiksi. Jaa tomaatteja tasaisesti taikinalle, mutta jätä 2 cm reunasta tyhjäksi.

3. Viipaloi valkosipulinkynsi erittäin ohuesti ja jaa pizzoille. Ripottele päälle oreganoa ja pirskottele runsaasti oliiviöljyä. Mausta suolalla. Paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pizza CalzonePizza verdePizzakierteetPizzaa pepperonilla ja ananaksellaPizza savukinkulla ja ananaksellaPizzaa pepperoneilla
KasvispizzaSuolaiset leivonnaisetKananmunatonLaktoositonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza
  • 18.02.201300:00
    Pizzapohja

    Mamma Giulian pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pizzaa parsalla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoretomaattipizza

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pizza verde