Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza le focacce -leipäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 hengelle

  • pizzataikinaa (kts. isoäiti, nonna Giulian pizzataikina!)
  • neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen ja rasvaamiseen
  • suolaa maustamiseen

Punasikuri-focaccia

  • punasikuri leikattuna 1/8 paloihin
  • pilkottua ja scarmoza-savujuustoa niin paljon kuin pizzan päälle mahtuu

Peruna-focaccia

  • perunoita ohuesti pilkottuna
  • sipuleita pilkottuna
  • tuoretta rosmariinia

Kesäkurpitsa-focaccia

  • kesäkurpitsaa ohuesti pilkottuna
  • sipuleita pilkottuna

Schiacciata alla fiorentina

  • punaisia viinirypäleitä puolitettuina
  • Chianti-viiniä pirskottamiseen
  • 2 ruokalusikallista sokeria sirottamiseen
  • * lisää 2 ruokalusikallista sokeria, jos teet nonna Giulian pizzataikinan

Valmistusohje

- Öljyä pizzapannun pohja ja venytä taikinaa, kunnes pizza peittää koko pannun.

- Lisää lempitäytteesi ennen kuin paistat pizzan 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuutin ajan. Paistoaika riippuu täytteistä.

Toiset sanovat että se, mitä ihminen pitää päällään, kuvastaa mitä hänellä on sisällään. David miettii, päteekö sääntö myös siihen, miten focaccia (eräänlainen leipäkakku) puetaan.

Lisää aiheesta:

Paistetut kesäkurpitsan kukatJuustofondueDunderit -alkupastaCarolina-tädin kesäkurpitsapastaRiisisalaattiPaistetut pizzataikinapalat
FocacciaKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät