Pizza le focacce -leipäkakku
Toiset sanovat että se, mitä ihminen pitää päällään, kuvastaa mitä hänellä on sisällään. David miettii, päteekö sääntö myös siihen, miten focaccia (eräänlainen leipäkakku) puetaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- pizzataikinaa (kts. isoäiti, nonna Giulian pizzataikina!)
- neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen ja rasvaamiseen
- suolaa maustamiseen
Punasikuri-focaccia
- punasikuri leikattuna 1/8 paloihin
- pilkottua ja scarmoza-savujuustoa niin paljon kuin pizzan päälle mahtuu
Peruna-focaccia
- perunoita ohuesti pilkottuna
- sipuleita pilkottuna
- tuoretta rosmariinia
Kesäkurpitsa-focaccia
- kesäkurpitsaa ohuesti pilkottuna
- sipuleita pilkottuna
Schiacciata alla fiorentina
- punaisia viinirypäleitä puolitettuina
- Chianti-viiniä pirskottamiseen
- 2 ruokalusikallista sokeria sirottamiseen
- * lisää 2 ruokalusikallista sokeria, jos teet nonna Giulian pizzataikinan
Valmistusohje
- Öljyä pizzapannun pohja ja venytä taikinaa, kunnes pizza peittää koko pannun.
- Lisää lempitäytteesi ennen kuin paistat pizzan 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuutin ajan. Paistoaika riippuu täytteistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa