Mainos
Mainos

Toiset sanovat että se, mitä ihminen pitää päällään, kuvastaa mitä hänellä on sisällään. David miettii, päteekö sääntö myös siihen, miten focaccia (eräänlainen leipäkakku) puetaan.

4 hengelle

  • pizzataikinaa (kts. isoäiti, nonna Giulian pizzataikina!)
  • neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen ja rasvaamiseen
  • suolaa maustamiseen

Punasikuri-focaccia

  • punasikuri leikattuna 1/8 paloihin
  • pilkottua ja scarmoza-savujuustoa niin paljon kuin pizzan päälle mahtuu

Peruna-focaccia

  • perunoita ohuesti pilkottuna
  • sipuleita pilkottuna
  • tuoretta rosmariinia

Kesäkurpitsa-focaccia

  • kesäkurpitsaa ohuesti pilkottuna
  • sipuleita pilkottuna

Schiacciata alla fiorentina

  • punaisia viinirypäleitä puolitettuina
  • Chianti-viiniä pirskottamiseen
  • 2 ruokalusikallista sokeria sirottamiseen
  • * lisää 2 ruokalusikallista sokeria, jos teet nonna Giulian pizzataikinan

Valmistusohje

- Öljyä pizzapannun pohja ja venytä taikinaa, kunnes pizza peittää koko pannun.

- Lisää lempitäytteesi ennen kuin paistat pizzan 230-asteisessa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuutin ajan. Paistoaika riippuu täytteistä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.