Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitkäpapuja seesamilla ja valkosipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 300 g pitkäpapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Poista pavuista kannat. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuesti, paahda viipaleet kuumassa pannussa. Valuta pavut lävikössä.

3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita mukaan voi ja valkosipuli. Tarjoile lämpimältä vadilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Lisää aiheesta:

Keitettyjä vahapapujaKeitettyjä vahapapuja piparjuurivoillaValkoiset pavut italialaisittainPavut kookosmaidossaMarinoidut vihreät pavutPapugulassi
PavutAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonSadonkorjuuKasvisruoka

Pitkäpapu on alunperin kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Aasiassa pavut paloitellaan pienemmiksi ja käytetään wokkiruoissa. Maku on pähkinäinen ja pavut täysin säikeettömiä.

GoGreen
Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pavut
  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 26.10.201609:48
    Pääruoat

    Papusalaatti ja sosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyjä vahapapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Härkäpapuja ja pecorinoa