Pitaleipä vihannestäytteellä
Täytetyt pitaleivät ovat oiva lounas tai iltapala. Ja mikä sopisikaan paremmin retkievääksi kuin ruokaisat leivät, joihin sisältyy koko ateria.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 pitaleipää
- 1 kesäkurpitsa
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- 1 punainen paprika
- tuoreita pinaatinlehtiä
- 4 jalapenoa purkista
Hummus
- 1 purkki kikherneitä (400 g)
- ½ chili
- ½ tl juustokuminaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl tahinia (seesamtahnaa)
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Hummus: valuta kikherneet lävikössä. Laita ne tehosekoittimeen chilin, juustokuminan, sitruunamehun, öljyn ja tahinin kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita.
2. Viipaloi kesäkurpitsa ja paista viipaleet öljyssä, suolaa. Suikaloi paprika. Leikkaa pitaleipä auki ja jaa leipätaskuihin hummus ja pinaatinlehdet. Lisää kesäkurpitsan viipaleet ja kruunaa jalapenolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan