Pippuripihvit konjakkikastikkeessa
Menneitten vuosikymmenten kapakkaklassikko, joka ansaitsee uuden tulemisen. Liha maistuu parhaimmalta, kun se on punaista tai rosaa sisältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 palaa häränsisäfileetä, 3-4 cm paksuja
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl rouhittuja rosépippureita
- ½ tl paprikajauhetta
Kastike
- 1 sipuli silputtuna
- 2 dl lihalientä
- 2 dl punaviiniä
- 2 tl viherpippuria
- 50 g voita
- suolaa
- konjakkia
Valmistusohje
1. Sekoita suola, rouhitut pippurit ja paprika ja mausta pihvit. Kierrä nyöri pihvien ympärille, että ne pitävät muotonsa.
2. Kuullota sipulisilppua voissa kaskarissa. Kaada päälle lihaliemi ja viini ja keitä kokoon noin 1,5 desilitraksi. Lisää viherpippurit. Ota kastike liedeltä ja sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Mausta konjakilla.
3 Paista pihvit kuumalla pannulla 2-4 minuuttia puoleltaan. Kaada kastike pihvien päälle ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan