Pippuripihvi ja höyrytetyt kasvikset

Valmista herkullinen pippuripihvi ja höyrytettyjä kasviksia. Suussa sulava pihvi sopii erinoimaisesti myös juhlavampiin tilaisuuksiin.

Raaka-aineet

  • 700 g naudan sisäfileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • roseepippuria
  • viherpippuria
  • 2 rkl kirkastettua voita

Kastike

  • 2 dl demi glacea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mietoa lihalientä
  • 4 cl konjakkia
  • 1-2 tl sinappia

Höyrytetyt kasvikset

  • 1 parsakaali
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 iso porkkana
  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl maustettua oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa siitä 4 pihviä ja mausta ne ympäriinsä suolalla sekä murskatuilla pippureilla. Kuumenna paistinpannu, lisää voisula ja paista vain väri pannulla pihveihin. Nosta pihvit uunivuokaan ja aseta digitaalinen paistomittari kiinni yhden pihvin keskiosaan. Kypsennä lihoja 160 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö näyttää 54-56 astetta.

Tee sillä aikaa kastike. Kaada demi glace sekä lihaliemi pannulle, jossa on vielä pihvien paistolientä ja anna hautua hetki. Lisää kerma, konjakki sekä sinappi joukkoon ja mausta tarvittaessa murskatuilla pippureilla. Keitä miedolla lämmöllä sen aikaa, kun pihvit kypsyvät uunissa.

Höyrytä kasvikset. Irrota kaalien nuput ja huuhtele vedessä. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa paloiksi. Laita kasvikset reikäkattilaan, sulje kattila kannella ja höyrytä ne napakan kypsiksi. Kaada kypsyneet kasvikset kulhoon ja mausta. Tarjoa pihvien seurana.

Nosta kypsyneet pihvit kastikkeen joukkoon ja anna maustua minuutin ajan. Tarjoile liha kasvisten kera.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 570 kcal

Proteiinia 42g (29 E%)

Rasvaa 36g (57 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 19g

(53% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Hiilihydraatteja 14g (10 E%)

Kuitua 6g

Suolaa 1,8g

Jos kastikkeen jättää pois, pienenee annoksen energia 200 kcal

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!