Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pippuripihvi ja höyrytetyt kasvikset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista herkullinen pippuripihvi ja höyrytettyjä kasviksia. Suussa sulava pihvi sopii erinoimaisesti myös juhlavampiin tilaisuuksiin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Raaka-aineet

  • 700 g naudan sisäfileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • roseepippuria
  • viherpippuria
  • 2 rkl kirkastettua voita

Kastike

  • 2 dl demi glacea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl mietoa lihalientä
  • 4 cl konjakkia
  • 1-2 tl sinappia

Höyrytetyt kasvikset

  • 1 parsakaali
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 iso porkkana
  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl maustettua oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua timjamia

Valmistusohje

Ota liha tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Leikkaa siitä 4 pihviä ja mausta ne ympäriinsä suolalla sekä murskatuilla pippureilla. Kuumenna paistinpannu, lisää voisula ja paista vain väri pannulla pihveihin. Nosta pihvit uunivuokaan ja aseta digitaalinen paistomittari kiinni yhden pihvin keskiosaan. Kypsennä lihoja 160 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö näyttää 54-56 astetta.

Tee sillä aikaa kastike. Kaada demi glace sekä lihaliemi pannulle, jossa on vielä pihvien paistolientä ja anna hautua hetki. Lisää kerma, konjakki sekä sinappi joukkoon ja mausta tarvittaessa murskatuilla pippureilla. Keitä miedolla lämmöllä sen aikaa, kun pihvit kypsyvät uunissa.

Höyrytä kasvikset. Irrota kaalien nuput ja huuhtele vedessä. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa paloiksi. Laita kasvikset reikäkattilaan, sulje kattila kannella ja höyrytä ne napakan kypsiksi. Kaada kypsyneet kasvikset kulhoon ja mausta. Tarjoa pihvien seurana.

Nosta kypsyneet pihvit kastikkeen joukkoon ja anna maustua minuutin ajan. Tarjoile liha kasvisten kera.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 570 kcal

Proteiinia 42g (29 E%)

Rasvaa 36g (57 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 19g

(53% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Hiilihydraatteja 14g (10 E%)

Kuitua 6g

Suolaa 1,8g

Jos kastikkeen jättää pois, pienenee annoksen energia 200 kcal

Lisää aiheesta:

Yrttipaistettu hirvifileePitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'aNaudanpihvi kukkakaalimuusin ja pinaatin keraKalkkuna-broileri-yrttilihapullatProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakkuKukkakaalikeittoa ja ruistikkuja
PippuripihviKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi
  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Liekitetty pippuripihvi ja yrtti-paahtoperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt pippuripihvit

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Pippuripihvi ja sukiyaki

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pippuripihvit konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pippuripihvit