Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparjuurilihaa juuresten kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g naudanlapaa tai -rintaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 pala (20 g) juuriselleriä
  • persiljanvarsia

Kastike

  • 4 dl keitinlientä
  • 1 ½ maissitärkkelystä (maizena)
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl piparjuurta raastettuna
  • 1 tl dijon-sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 pala (50 g) juuriselleriä
  • keitettyä parsakaalia
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, porkkana, palsternakka sekä selleri ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Laita liha kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Anna kiehua melko kovaa, kaada sitten keitinvesi pois ja huuhtele liha. Laita liha uudelleen kattilaan, kaada päälle jälleen kylmää vettä ja kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto. Lisää juurespalat, kaikki pippurit, laakerinlehti, suola ja persiljanvarret. Anna kiehua hiljaa poreillen 1 ½ - 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Nosta liha liemestä ja pidä se lämpimänä.

Halvemmat naudan ruhonosat käyvät erinomaisesti keitettäväksi lihaksi. Piparjuuriliha – kuten tillilihakin – on vanhoja perinteisiä kotiruokia, meille aikanaan Ruotsista tulleita paremman väen aterioita. Turhaan lähes unohdettu piparjuuriliha on sekä edullista että painontarkkailijalle sopivaa, mutta todella maukasta, hieman aikaavievää vain.

2. Kuori tarjoiluun tulevat porkkanat, palsternakka ja selleri ja leikkaa ne pienemmiksi. Siivilöi keitinliemi, heitä pois mukana kiehuneet juurekset, ja keitä liemessä tarjoiluun tulevat juurekset kypsiksi. Nosta ne liemestä ja pidä lämpiminä. Mittaa keitinlientä 4 dl kasariin, lisää siihen veteen sekoitettu maissitärkkelys ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma, sinappi ja piparjuuriraaste, mausta suolalla ja pippurilla, anna kastikkeen vielä kiehahtaa.

3. Keitä parsakaali kevyesti suolatussa vedessä. Silppua persiljanlehdet. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile parsakaalin, juuresten ja piparjuurikastikkeen kera. Tuo tarjolle myös persiljasilppua.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraRiimihärkää peston ja vihannesten keraRanskalainen jänispataNaudanpaistia liemessäRiimisuolattu häränrinta piparjuurikastikkeessaYrttipaistettu hirvifilee
NaudanlihapataKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu