Piparjuurikastike
Piparjuurikastiketta voit tarjoilla monen klassisen kotiruoan, kuten keitetyn naudanlihan kera. Kastikkeen tulisuutta voit säädellä piparjuuren määrällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan samalla vatkaten.
2. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna sen kiehua ainakin 5 minuuttia.
3. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa