Piparjuurikastike

Piparjuurikastiketta voit tarjoilla monen klassisen kotiruoan, kuten keitetyn naudanlihan kera. Kastikkeen tulisuutta voit säädellä piparjuuren määrällä.

Neljälle

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Lisää kuuma maito koko ajan samalla vatkaten.

2. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna sen kiehua ainakin 5 minuuttia.

3. Mausta piparjuurella, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja