Piparikanapeet
Vaihtelua joululeivonnaisiin saat yhdistämällä torttu- ja piparkakkutaikinaa. Suolainen sinihomejuusto ja makea piparkakkutaikina maistuvat ihanalta yhdessä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Noin 40 kappaletta
- 1 paketti Myllyn Paras torttu-, lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g) tai iso lehtitaikinalevyjä (600 g)
- (1-2 dl kookoshiutaleita)
- 1 paketti Myllyn Paras laktoositon pipari- tai perinteinen piparkakkutaikinaa
- noin 1 dl sokeria
Valmistusohje
Sulata taikinalevyt ja nipistele ne yhdeksi isoksi levyksi tai avaa iso lehtitaikinalevy taitoksistaan. Ripottele levylle sokeria ja halutessasi kookoshiutaleita.
Kaaviloi sulaneet piparitaikinapalat erikseen leivinpaperin päällä yhdeksi yhtä isoksi levyksi kuin iso lehtevä levy.
Kumoa piparitaikinalevy leivinpaperin avulla lehtevän levyn päälle. Käännä kerroslevyjen sivut keskelle niin, että reunat tulevat vastakkain.
Ripottele taas taikinalle sokeria ja taita tämän jälkeen taikina niin, että käännetyt sivut kohtaavat uudelleen keskellä. Näin syntyy kierteinen taikinapötkö.
Laita taikina kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä noin ½ cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne uunipellille, ripottele pinnalle sokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa