Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinattivuoat pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • n. 375 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja muskottia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 pkt kuutioitua pekonia
  • tomaatteja tarjoiluun
  • voita vuokiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita pinaatti, munat, mausteet ja kerma.

2. Penslaa 8 pientä foliovuokaan voisulalla ja täytä ne 2/3 täyteen pinaattitaikinalla. Laita vuoat kuumaan vesihauteeseen uunivuokaan ja paista uunissa 15-20 minuuttia kunnes pinaattiseos on jähmettynyt.

3. Kumoa pinaattivuoat vadille. Paista pekoni ja ripottele vuoille. Koristele tomaatein. Tarjoile kaksi vuokaa per ruokailija alkuruokana.

Tähän ruokalajiin voit toki käyttää myös tuoretta pinaattia. Siinä tapauksessa ryöppäät pinaatin vain nopeasti ennen valmistusta. Vuoat voi myös valmistaa mangoldista tai nuorista nokkosista.

Lisää aiheesta:

Pinaattimunat vuoassaBroileri-pinaattipiirasVihreä timbaali kinkullaJuustogratinoidut pinaattiperunatLettupurilaiset pinaatilla ja kinkullaPinaattigratiini
PinaattipiirakkaAlkuruoatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattipiirakka
  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.02.201300:00
    Äitienpäivä

    Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pinaatti-ricottapiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kuorettomat minipiiraat ricottan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pinattivuoat pekonilla