Pinattivuoat pekonilla
Tähän ruokalajiin voit toki käyttää myös tuoretta pinaattia. Siinä tapauksessa ryöppäät pinaatin vain nopeasti ennen valmistusta. Vuoat voi myös valmistaa mangoldista tai nuorista nokkosista.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- n. 375 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
- 2 kananmunaa
- suolaa ja muskottia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 pkt kuutioitua pekonia
- tomaatteja tarjoiluun
- voita vuokiin
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata ja valuta pinaatti. Sekoita pinaatti, munat, mausteet ja kerma.
2. Penslaa 8 pientä foliovuokaan voisulalla ja täytä ne 2/3 täyteen pinaattitaikinalla. Laita vuoat kuumaan vesihauteeseen uunivuokaan ja paista uunissa 15-20 minuuttia kunnes pinaattiseos on jähmettynyt.
3. Kumoa pinaattivuoat vadille. Paista pekoni ja ripottele vuoille. Koristele tomaatein. Tarjoile kaksi vuokaa per ruokailija alkuruokana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan