Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattirisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 400g risottoriisiä
  • kimppu pinaattia (tuoretta tai pakastettua)
  • 150g pehmeää ricotta-juustoa
  • 2 ruokalusikallista suolaamatonta voita
  • raastettua grana-padano -juustoa
  • neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Laita suolattua vettä kiehumaan ja lisää riisi. Sekoita ensimmäisen minuutin ajan koko ajan estääksesi riisiä tarttumasta pohjaan.

- Lisää toiseen kattilaan pinaatti ja 1/4- kupillinen vettä. Keitä muutama minuutti. Kun pinaatti on pehmentynyt, poista lämmöstä ja soseuta tehosekoittimella.

- Keitä riisiä noin 12 minuuttia tai niin kauan kunnes riisi on al dente. Kaada suurin osa vedestä pois padasta; jätä pieni määrä vettä riisille. Lisää pinaattisose riisiin.

- Sekoita pehmeä ricotta-juusto, grana-padano -juusto sekä voi riisiin. Mausta suolalla.

- Sammuta lämpö ja keitä minuutti. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla kermainen.

- Laita lautaselle ja pirskota päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoile heti

Risoton tekeminen voi olla pitkästyttävää. Jatkuva sekoittaminen rankan työpäivän jälkeen vaatii ponnisteluja. Tämä resepti on nopea, mutta kunnon risoton lailla kermainen.

Lisää aiheesta:

JääkaapintyhjennysmunakasPunajuuririsottoa tryffeliöljyn kanssaJogurttikeittoKurpitsakeittoLehtikaalirisottoLinssicurrya ja pinaattia
KasvisrisottoKananmunatonGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisrisotto
  • 02.04.202310:45
    Risotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan

  • 27.04.202112:59
    Parsa

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 19.01.201609:11
    Risotto

    Sieni-siemenrisotto à la Virpi Mikkonen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sahramirisotto