Pinaattirisotto
Risoton tekeminen voi olla pitkästyttävää. Jatkuva sekoittaminen rankan työpäivän jälkeen vaatii ponnisteluja. Tämä resepti on nopea, mutta kunnon risoton lailla kermainen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 400g risottoriisiä
- kimppu pinaattia (tuoretta tai pakastettua)
- 150g pehmeää ricotta-juustoa
- 2 ruokalusikallista suolaamatonta voita
- raastettua grana-padano -juustoa
- neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Laita suolattua vettä kiehumaan ja lisää riisi. Sekoita ensimmäisen minuutin ajan koko ajan estääksesi riisiä tarttumasta pohjaan.
- Lisää toiseen kattilaan pinaatti ja 1/4- kupillinen vettä. Keitä muutama minuutti. Kun pinaatti on pehmentynyt, poista lämmöstä ja soseuta tehosekoittimella.
- Keitä riisiä noin 12 minuuttia tai niin kauan kunnes riisi on al dente. Kaada suurin osa vedestä pois padasta; jätä pieni määrä vettä riisille. Lisää pinaattisose riisiin.
- Sekoita pehmeä ricotta-juusto, grana-padano -juusto sekä voi riisiin. Mausta suolalla.
- Sammuta lämpö ja keitä minuutti. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla kermainen.
- Laita lautaselle ja pirskota päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoile heti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti