Pinaattirisotto

Risoton tekeminen voi olla pitkästyttävää. Jatkuva sekoittaminen rankan työpäivän jälkeen vaatii ponnisteluja. Tämä resepti on nopea, mutta kunnon risoton lailla kermainen.

4 hengelle

  • 400g risottoriisiä
  • kimppu pinaattia (tuoretta tai pakastettua)
  • 150g pehmeää ricotta-juustoa
  • 2 ruokalusikallista suolaamatonta voita
  • raastettua grana-padano -juustoa
  • neitsytoliiviöljyä pirskottamiseen
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Laita suolattua vettä kiehumaan ja lisää riisi. Sekoita ensimmäisen minuutin ajan koko ajan estääksesi riisiä tarttumasta pohjaan.

- Lisää toiseen kattilaan pinaatti ja 1/4- kupillinen vettä. Keitä muutama minuutti. Kun pinaatti on pehmentynyt, poista lämmöstä ja soseuta tehosekoittimella.

- Keitä riisiä noin 12 minuuttia tai niin kauan kunnes riisi on al dente. Kaada suurin osa vedestä pois padasta; jätä pieni määrä vettä riisille. Lisää pinaattisose riisiin.

- Sekoita pehmeä ricotta-juusto, grana-padano -juusto sekä voi riisiin. Mausta suolalla.

- Sammuta lämpö ja keitä minuutti. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla kermainen.

- Laita lautaselle ja pirskota päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoile heti

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.