Mainos
Mainos

Voit käyttää paprikakastiketta monissa yhteyksissä. Tämä versio sopii oivallisesti vihannesten ja juuresten seuraksi. Pinaatin voit halutessasi korvata mangoldinlehdillä.

4 annosta

  • n. 750 g pinaattia tai mangoldia
  • 1 porkkana
  • 1 persiljajuuri
  • 12 kivetöntä oliivia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl neutraalin makuista öljyä
  • 1 kookas punainen paprika
  • 2½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja vastarouhittua valkopippuria
  • tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatti tai mangoldi, erottele varret ja lehdet ja paloittele varret sentin paksuisiksi viipaleiksi viistosti leikaten. Kuori porkkana ja persiljajuuri ja paloittele samaan tapan kuin pinaatti.

2. Kuumenna öljy kookkaassa kattilassa. Pyörittele porkkana- ja persiljajuuriviipaleita öljyssä, lisää pinaatinvarret, 2 dl vettä ja hieman suolaa. Anna kiehua hiljalleen kanna alla. Anna nesteen kiehua lähes kokoon. Lisää pinaatinlehdet ja paloitellut oliivit sekä vielä ripaus öljyä. Lämmitä 2-3 minuutin ajan.

3. Paprikakastike: Huuhdo paprika, poista siemenet ja sisuksen valkoiset osat ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa liha sentin läpimittaisiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa, lisää joukkoon paprikanpalat ja kuumenna samalla sekoittaen kuitenkin siten, etteivät ne saa väriä. Lisää tarvittaessa hivenen öljyä, ei kuitenkaan niin paljon, että paprikanpalat uivat siinä. Sekoita joukkoon ranskankerma ja anna kiehua 2-3 minuutin ajan, niin että syntyy punainen, kermainen kastike. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jos kastike on liian sakeaa, jatka kasvisliemellä. Lisää joukkoon hienonnetut mausteyrtit.

4. Tarjoa juuresten ja halutessasi perunoiden tai pastan kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.