Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattia ja juureksia paprikakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • n. 750 g pinaattia tai mangoldia
  • 1 porkkana
  • 1 persiljajuuri
  • 12 kivetöntä oliivia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl neutraalin makuista öljyä
  • 1 kookas punainen paprika
  • 2½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja vastarouhittua valkopippuria
  • tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatti tai mangoldi, erottele varret ja lehdet ja paloittele varret sentin paksuisiksi viipaleiksi viistosti leikaten. Kuori porkkana ja persiljajuuri ja paloittele samaan tapan kuin pinaatti.

2. Kuumenna öljy kookkaassa kattilassa. Pyörittele porkkana- ja persiljajuuriviipaleita öljyssä, lisää pinaatinvarret, 2 dl vettä ja hieman suolaa. Anna kiehua hiljalleen kanna alla. Anna nesteen kiehua lähes kokoon. Lisää pinaatinlehdet ja paloitellut oliivit sekä vielä ripaus öljyä. Lämmitä 2-3 minuutin ajan.

3. Paprikakastike: Huuhdo paprika, poista siemenet ja sisuksen valkoiset osat ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa liha sentin läpimittaisiksi paloiksi. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa, lisää joukkoon paprikanpalat ja kuumenna samalla sekoittaen kuitenkin siten, etteivät ne saa väriä. Lisää tarvittaessa hivenen öljyä, ei kuitenkaan niin paljon, että paprikanpalat uivat siinä. Sekoita joukkoon ranskankerma ja anna kiehua 2-3 minuutin ajan, niin että syntyy punainen, kermainen kastike. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Jos kastike on liian sakeaa, jatka kasvisliemellä. Lisää joukkoon hienonnetut mausteyrtit.

Voit käyttää paprikakastiketta monissa yhteyksissä. Tämä versio sopii oivallisesti vihannesten ja juuresten seuraksi. Pinaatin voit halutessasi korvata mangoldinlehdillä.

4. Tarjoa juuresten ja halutessasi perunoiden tai pastan kera.

Lisää aiheesta:

Kiillotetut kananjalat, vihanneksia, pastaa ja mustia papujaPerunaraguu ja punajuurisoseJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen keraChili con carne à la KleinJuustocurry herneiden keraKatkarapu-kesäkurpitsakastike
KasvislisukeKananmunatonGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit