Pinaattia boorani
Persialaiset päivälliset eivät ole länsimaisen kaltaisia. Alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan sijaan pääruoan kanssa tarjoillaan monia pieniä ruokalajeja, joita kutsutaan nimellä boorani. Boorani voidaan myös syödä alkuruokana salaatin tai leivän kanssa tai suuremman pääruoan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g tuoreita pinaatinlehtiä
- 2 keltasipulia
- 4 dl maustamatonta jogurttia
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää pinaatit suolatussa vedessä. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Paista viipaleita öljytilkassa kullanruskeiksi. Laita puolet sipuleista sivuun.
2. Paista pinaattia lopun sipulin kanssa hetki. Anna jäähtyä. Purista valkosipuli ja sekoita jogurtin, suolan ja pippurin kanssa. Kaada jogurttiseos kylmän sipuli-pinaattiseoksen päälle.
3. Anna maustua kylmässä 1 tunti. Ripottele päälle loput sipulista ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa