Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattia boorani

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g tuoreita pinaatinlehtiä
  • 2 keltasipulia
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää pinaatit suolatussa vedessä. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Paista viipaleita öljytilkassa kullanruskeiksi. Laita puolet sipuleista sivuun.

2. Paista pinaattia lopun sipulin kanssa hetki. Anna jäähtyä. Purista valkosipuli ja sekoita jogurtin, suolan ja pippurin kanssa. Kaada jogurttiseos kylmän sipuli-pinaattiseoksen päälle.

3. Anna maustua kylmässä 1 tunti. Ripottele päälle loput sipulista ennen tarjoilua.

Persialaiset päivälliset eivät ole länsimaisen kaltaisia. Alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan sijaan pääruoan kanssa tarjoillaan monia pieniä ruokalajeja, joita kutsutaan nimellä boorani. Boorani voidaan myös syödä alkuruokana salaatin tai leivän kanssa tai suuremman pääruoan kera.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin perunasalaattiPinaattia jogurtissaJogurttiperunatYrttimunakasGratinoidut osteritVegepyttipannu linsseillä
KasvislisukeAlkuruoatKananmunatonGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit