Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on loistava ruokalaji seisovaan pöytään!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 150 g voita

Täyte

  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
  • 3 tuoretta tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 ½ dl juustoraastetta

Munamaito

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Taikina: Nypi jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, sileäksi taikinaksi. Taikinan voi myös sekoittaa monitoimikoneessa. Taputtele taikina litteäksi, peitä se muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

2. Anna pinaatin sulaa puoliksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuori uunissa n. 15 minuuttia. Paloittele kuivatut ja tuoreet tomaatit.

3. Vatkaa munat, kerma ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinaatti ja tomaatit piirakkakuoreen ja kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Ota piirakka uunista, ripottele päälle paprikarenkaat. Peitä foliolla ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Lisää aiheesta:

Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläPurjopiiras seisovaan pöytäänKukkakaali-pinaattipiirasVihreä piiras pekonillaSipuli-anjovispiirasTomaattipiiras
PinaattipiirakkaÄitienpäiväKasvisruokaUusivuosiJuhlatAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattipiirakka
  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.02.201300:00
    Äitienpäivä

    Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Pinaatti-ricottapiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kuorettomat minipiiraat ricottan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pinattivuoat pekonilla