Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla
Tämä on loistava ruokalaji seisovaan pöytään!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 150 g voita
Täyte
- 250 g pakastettua lehtipinaattia
- 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
- 3 tuoretta tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 1 ½ dl juustoraastetta
Munamaito
- 4 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Taikina: Nypi jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, sileäksi taikinaksi. Taikinan voi myös sekoittaa monitoimikoneessa. Taputtele taikina litteäksi, peitä se muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.
2. Anna pinaatin sulaa puoliksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuori uunissa n. 15 minuuttia. Paloittele kuivatut ja tuoreet tomaatit.
3. Vatkaa munat, kerma ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinaatti ja tomaatit piirakkakuoreen ja kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Ota piirakka uunista, ripottele päälle paprikarenkaat. Peitä foliolla ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa