Pinaatti-tomaattipiirakka paprikalla

Tämä on loistava ruokalaji seisovaan pöytään!

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 150 g voita

Täyte

  • 250 g pakastettua lehtipinaattia
  • 6 säilöttyä, kuivattua tomaattia
  • 3 tuoretta tomaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1 ½ dl juustoraastetta

Munamaito

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Taikina: Nypi jauhot ja voi muruiseksi massaksi. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä nopeasti notkeaksi, sileäksi taikinaksi. Taikinan voi myös sekoittaa monitoimikoneessa. Taputtele taikina litteäksi, peitä se muovikelmulla ja anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

2. Anna pinaatin sulaa puoliksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista piiraskuori uunissa n. 15 minuuttia. Paloittele kuivatut ja tuoreet tomaatit.

3. Vatkaa munat, kerma ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinaatti ja tomaatit piirakkakuoreen ja kaada munamaito päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Ota piirakka uunista, ripottele päälle paprikarenkaat. Peitä foliolla ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile haaleana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!