Piknikleivät
Kesän herkullisimmat leivät kruunaavat piknikin. Toinen on täytetty salamilla ja tomaatilla, toinen mätitahnalla ja munasalaatilla.
- Ruokavalio: Kevyt
Salamitomaatti ciabatta
- 1 ciabatta-leipä
- ½ tomaatti
- 1 salaatinlehti
- 3 salamiviipaletta
- 1 pieni nippu tuoreita yrttejä
- jauhettua mustapippuria
- voileipämargariinia
Muna-mätileipä
- 2 viipaletta ruisleipää
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 1½ rkl majoneesia
- suolaa ja pippuria
- mätitahnaa
Valmistusohje
1. Salami-tomaatticiabatta: Leikkaa tomaatti ohuiksi viipaleiksi. Halkaise ciabatta pituussuunnassa ja levitä puolikkaille margariinia. Pane täytteeksi salaatinlehti sekä salami- ja tomaattiviipaleet. Mausta tuoreilla yrteillä sekä mustapippurilla.
2. Muna-mätileipä: Hienonna kovaksikeitetyt munat. Sekoita joukkoon majoneesi, suola ja pippuri. Voitele toinen leipäviipale mätitahnalla ja levitä päälle munasalaatti. Voitele myös toinen viipale ja pane kanneksi päälle. Paina viipaleita vastakkain ja leikkaa keskeltä kahdeksi kolmioksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan