Pikkusuolaista ja boolia uudeksi vuodeksi

Sami Garam valmistaa helppotekoiset ja maistuvat voitaikinarullat uuden vuoden illanistujaisiin. Juomana nautitaan virkistävää ja hedelmäistä boolia.

Ainekset

  • 3 pulloa hapotettua vettä
  • 1 korkillinen marjaisaa limutiivistettä
  • 5 tippaa sitruunavesimaustetta
  • 1 korkillinen tonic-tiivistettä
  • 1 lime
  • 2 mandariinia
  • 1 pss jäisiä puolukoita

Voitaikinarullat

  • 2 pkt voitaikinalevyjä
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 200 g sinihomejuustoa
  • 200 g palvikinkkua viipaleina

Valmistusohje

Mausta kukin vesi eri makuiseksi ja pilko pestyt lime ja mandariini boolimaljaan. Kaada kylmät limut päälle. Käytä jäisiä puolukoita jääpalojen tapaan. Halutessasi voit lisätä boolin joukkoon kirkasta alkoholia. Nauti hyvässä seurassa heti.

Sulata voitaikinalevyt. Leikkaa täytteet pieneksi hakkeeksi ja levitä niitä voitaikinalevyjen päälle. Rullaa kiinni ja leikkaa pieniksi kiekoiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.