Pikkusimpukoita foliossa
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 8 suurta palaa alumiinifoliota
- 915 g tuoreita pikkusimpukoita puhdistettuina
- 2 valkosipulinkynttä viipaloituina
- nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
- 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
- 8 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- 235 ml valkoviiniä
Valmistusohje
- jaa simpukat, valkosipuliviipaleet, persiljasilppu ja kirsikkatomaattien puolikkaat neljään osaan
- kuumenna uuni 200 asteeseen
- ota kaksi liuskaa foliota ja aseta ne päällekkäin: näin saat aikaan tukevan pohjan
- nosta folioliuskojen kulmat ylös
- aseta simpukat, valkosipuliviipaleet ja tomaatit keskelle foliota
- -ripottele 2 rkl oliiviöljyä keon päälle
- mausta suolalla ja pippurilla
- kaada neljäsosa viinistä simpukoiden yms. päälle
- tee foliosta tiukasti suljettu nyytti
- tee kolme muuta folionyyttiä samaan tapaan
- laita nyytit uuniin noin 20 minuutiksi, jotta simpukat avautuvat täysin
- tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta