Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkusimpukoita foliossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 8 suurta palaa alumiinifoliota
  • 915 g tuoreita pikkusimpukoita puhdistettuina
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituina
  • nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
  • 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 8 rkl neitsytoliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen
  • 235 ml valkoviiniä

Valmistusohje

- jaa simpukat, valkosipuliviipaleet, persiljasilppu ja kirsikkatomaattien puolikkaat neljään osaan

- kuumenna uuni 200 asteeseen

- ota kaksi liuskaa foliota ja aseta ne päällekkäin: näin saat aikaan tukevan pohjan

- nosta folioliuskojen kulmat ylös

- aseta simpukat, valkosipuliviipaleet ja tomaatit keskelle foliota

- -ripottele 2 rkl oliiviöljyä keon päälle

- mausta suolalla ja pippurilla

- kaada neljäsosa viinistä simpukoiden yms. päälle

- tee foliosta tiukasti suljettu nyytti

- tee kolme muuta folionyyttiä samaan tapaan

- laita nyytit uuniin noin 20 minuutiksi, jotta simpukat avautuvat täysin

- tarjoile välittömästi

Lisää aiheesta:

Herkkutatteja foliossaKlassinen NiçoisesalaattiLasten kalaherkkuKalaa foliossaTomaattisilakatFabion laiska tonnikala
ÄyriäissalaattiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti