Pikkupääkampelafileet sinappiratatouillen kera

Pikkupääkampela on maukas ja kiinteä kampelakala, joka on parhaiten edukseen yksinkertaisesti valmistettuna. Tarjoile kalan kera sinapilla maustettua ratatouillea, myös keitetyt perunat sopivat nälkäiselle lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g pikkupääkampelafileitä
  • 1 ½ tl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • voita paistamiseen

Ratatouille

  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa, erivärisiä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ munakoiso
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • ½ dl hienonnettua salottisipulia
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rakuunaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Ratatouille: Kuutioi vihannekset sentinkokoisiksi paloiksi ja hienonna valkosipuli. Paista sipuli ja valkosipuli voissa ruskistamatta. Lisää herkkusienet ja paprika ja paista hetki. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa ja tomaattimurska ja anna kiehua hiljaa kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja viimeiseksi sinapilla ja rakuunalla. Älä keitä ratatouillea enää lisättyäsi sinapin, sillä kastike voi juoksettua.

2. Sekoita jauhot ja suola. Paneroi kalafileet seoksessa ja paista ne voissa. Tarjoile heti ratatouillen ja keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.