Pikantti lohi-parsakaalilasagne
Aineksista tulee 6 annosta. Energiapitoisuus: 483 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 200 g parsakaalia
- 1 kpl sipulia
- 3 tl rypsiöljyä
- 300 g kirjolohisuikaleita
- 0.25 dl sitruunan mehua
- 0.5 dl vettä
- 0.5 kpl kalaliemikuutiota
- 0.25 tl mustapippuria
- 15 g tuoretta tilliä
Kastike
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.75 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
- 8 dl rasvatonta maitoa
- 100 g Crème Bonjour Katkarapu tuorejuusto
- 1 kpl sitruunaa
- 0.25 tl mustapippuria
Lisäksi
- 240 g (9 kpl) täysjyvälasagnelevyjä
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Paloittele parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista lohisuikaleet. Lisää loppuvaiheessa parsakaali ja sipuli.
Lisää sitruunan mehu, vesi, liemikuution puolikas ja mustapippuri ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon tilli.
Valmista juustokastike:
Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito erissä ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon katkarapu tuorejuusto.
Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon, lisää myös mehu. Mausta pippurilla.
Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja lohikastiketta. Tee samanlaisia kerroksia (lasagnelevyjä tulee yhteensä 9 kpl), kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta.
Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi