Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikantti lohi-parsakaalilasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • 200 g parsakaalia
  • 1 kpl sipulia
  • 3 tl rypsiöljyä
  • 300 g kirjolohisuikaleita
  • 0.25 dl sitruunan mehua
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kalaliemikuutiota
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 15 g tuoretta tilliä

Kastike

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.75 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 8 dl rasvatonta maitoa
  • 100 g Crème Bonjour Katkarapu tuorejuusto
  • 1 kpl sitruunaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 240 g (9 kpl) täysjyvälasagnelevyjä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Paloittele parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista lohisuikaleet. Lisää loppuvaiheessa parsakaali ja sipuli.

Lisää sitruunan mehu, vesi, liemikuution puolikas ja mustapippuri ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon tilli.

Valmista juustokastike:

Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito erissä ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon katkarapu tuorejuusto.

Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon, lisää myös mehu. Mausta pippurilla.

Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja lohikastiketta. Tee samanlaisia kerroksia (lasagnelevyjä tulee yhteensä 9 kpl), kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta.

Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne sienilläHovimestarin moussakaSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikeKrista Niiniharjun moussakaVegetaarinen gourmetlasagnePerinteinen lasagne
LasagneKevytKeventäjätVideoreseptitPääruoatPastat ja nuudelit

Aineksista tulee 6 annosta. Energiapitoisuus: 483 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne