Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piikkikampelaa hollandaisen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle-kuudelle

  • 1 iso piikkikampela, vähintään 2 kg

Kastike

  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 munankeltuaista
  • 1 rkl vettä
  • sitruunamehua
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele kala ja laita se suoraan uunipannuun ilman foliota, rasvaa tai vettä. Laita kala 100-asteiseen uuniin ja kypsennä 1 tunti per kilo.

2. Sulata voi vesihauteessa ja pidä tasainen, mieto lämpö.

3. Vatkaa keltuaiset ja vesi toisessa kattilassa vesihauteessa kunnes seos paksuuntuu.

4. Sekoita voisula munaseokseen, molempien seosten tulee olla yhtä lämpimiä. Sekoita koko ajan, muuten kastike juoksettuu helposti, lisää voita vain vähän kerrallaan.

5. Mausta sitruunamehulla ja pienellä ripauksella cayennea. Kastiketta ei voi kuumentaa.

Lisää aiheesta:

Persiljakeitto ahvenellaHollandaisekastikeBéchamelkastike lipeäkalallePunaviinikastikeKotona riimisuolattua lohta tillimuhennetuin perunoinKokonaista turskaa persiljakastikkeessa
KampelaaPääruoatKalaruoka

Tämän helpommaksi ruoka ei tule – et tarvitse mitään ylimääräistä, kala itsessään on suolainen ja siitä tulee upeaa. Voisula piparjuuren kera maistuu hyvältä kalan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella