Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pienet suupalat savulohesta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl créme fraiche (ranskankermaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • salaatinlehtiä
  • paahtoleipää tai esim. Väinämöisen palttoonnappeja
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Ota muotilla pyöreitä paloja paahtoleivästä. Ruisleivän ystäville on sekä tuoreita että kuivattuja pyöreitä ruisnappeja. Kuori ja silppua punasipuli ja hienonna ruohosipuli pieneksi.

2. Miksaa savulohi koneella tai hienonna se terävällä veitsellä aivan pieneksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja muotoile massasta pieniä palloja.

3. Aseta salaatinlehtipala kullekin leivälle, laita jokaiselle lohipallo hieman painaen ja kruunaa ranskankermanokareella. Sirottele päälle punasipuli- ja ruohosipulisilppua ja pyöräytä kaiken ylle mustapippuria myllystä.

Kylmäsavulohesta tehdyt suupalat maistuvat drinkkien tai valkoviinilalsillisten ohessa. Tartariksi hienonnettu lohi on helpompaa syötävää kuin viipaleet, joita on joskus kiusallisen hankala saada hampailla poikki.

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressingLohi-carpaccioSavuporoleivätUudenvuodenleipäLohibagelLohitartar näkkileivällä
LohileipäVälipalatAlkuruoatKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohileipä
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohiruusukeleivät

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Graavilohi ja hovimestarikastike tummalla leivällä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohivoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Graavilohileivät