Pienet suupalat savulohesta

Kylmäsavulohesta tehdyt suupalat maistuvat drinkkien tai valkoviinilalsillisten ohessa. Tartariksi hienonnettu lohi on helpompaa syötävää kuin viipaleet, joita on joskus kiusallisen hankala saada hampailla poikki.

4 hengelle

  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 punasipuli
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 dl créme fraiche (ranskankermaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • salaatinlehtiä
  • paahtoleipää tai esim. Väinämöisen palttoonnappeja
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Ota muotilla pyöreitä paloja paahtoleivästä. Ruisleivän ystäville on sekä tuoreita että kuivattuja pyöreitä ruisnappeja. Kuori ja silppua punasipuli ja hienonna ruohosipuli pieneksi.

2. Miksaa savulohi koneella tai hienonna se terävällä veitsellä aivan pieneksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja muotoile massasta pieniä palloja.

3. Aseta salaatinlehtipala kullekin leivälle, laita jokaiselle lohipallo hieman painaen ja kruunaa ranskankermanokareella. Sirottele päälle punasipuli- ja ruohosipulisilppua ja pyöräytä kaiken ylle mustapippuria myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.