Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta
On hämmästyttävää, että helpot ja herkulliset raakapihvit ovat niin tuntemattomia! Käytä pihveihin joulupöydästä jäänyt savulohi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 200 g ruodotonta lohifileetä
- 200 g savulohta
- pippuria
- suolaa maun mukaan
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- 2 rkl lohenmätiä
- 2 rkl ranskankermaa
- 1 sitruuna tai limetti
- 4 viipaletta paahdettua leipää
Valmistusohje
1. Hienonna tuore ja savustettu lohi yleiskoneella karkeaksi hakkelukseksi. Mausta vastajauhetulla musta- tai valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.
2. Asettele salaatinlehdet neljälle leikkelelautaselle. Muotoile lohihakkeluksesta jokaiselle lautaselle pieni raakapihvi. Aseta pihvin viereen sitruuna- tai limettilohko. Raakapihvien lisänä maistuu nokare lohenmätiä ja ranskankermaa sekä viipale paahdettua leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti