Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta

On hämmästyttävää, että helpot ja herkulliset raakapihvit ovat niin tuntemattomia! Käytä pihveihin joulupöydästä jäänyt savulohi.

4 annosta

  • 200 g ruodotonta lohifileetä
  • 200 g savulohta
  • pippuria
  • suolaa maun mukaan

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • 2 rkl lohenmätiä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 sitruuna tai limetti
  • 4 viipaletta paahdettua leipää

Valmistusohje

1. Hienonna tuore ja savustettu lohi yleiskoneella karkeaksi hakkelukseksi. Mausta vastajauhetulla musta- tai valkopippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa.

2. Asettele salaatinlehdet neljälle leikkelelautaselle. Muotoile lohihakkeluksesta jokaiselle lautaselle pieni raakapihvi. Aseta pihvin viereen sitruuna- tai limettilohko. Raakapihvien lisänä maistuu nokare lohenmätiä ja ranskankermaa sekä viipale paahdettua leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!