Pienet lohihyytelöt

Aladobit voi tehdä päivää ennen kuin ne tarjoillaan. Pinaatinvihreä kastike sopii erityisen hyvin näiden makupalojen kanssa.

5-6 hyytelöä

  • 700 g lohifileetä
  • 3/4 rkl suolaa
  • 8 valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 2-3 rkl etikkaa
  • vettä

Hyytelö

  • 250 g vihreää parsaa
  • 2-3 porkkanaa paloina
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä
  • 1 kurkku siivuina
  • 5 dl kalalientä kuutiosta
  • siivilöity keitinliemi
  • 8 liivatelehteä

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 150 g pakastepinaattia
  • suolaa ja pippuria
  • rakuunaa
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Laita kala kattilaan mausteiden ja etikan kanssa. Kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää. Keitä kala kypsäksi.

2. Jaa lohi paloihin, kun se on jäähtynyt. Siivilöi keitinliemi. ja sekoita kalaliemen kanssa. Kuumenna.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Nosta liosta ja sulata kuumaan kalaliemeen.

4. Jaa lohipalat ja vihannekset vedellä huuhdeltuihin annosvuokin. Kaada päälle lientä, niin että se peittää ainekset ja laita vuoat kylmään hyytymään. Kumoa hyytyneet pikkualadobit tarjoiluvadille.

5. Sekoita majoneesi ja ranskankerma, Kääntele joukkoon sulatettu hienonnettu pinaatti, mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!