Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pienet lohihyytelöt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aladobit voi tehdä päivää ennen kuin ne tarjoillaan. Pinaatinvihreä kastike sopii erityisen hyvin näiden makupalojen kanssa.

5-6 hyytelöä

  • 700 g lohifileetä
  • 3/4 rkl suolaa
  • 8 valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 2-3 rkl etikkaa
  • vettä

Hyytelö

  • 250 g vihreää parsaa
  • 2-3 porkkanaa paloina
  • 125 g vihreitä pakasteherneitä
  • 1 kurkku siivuina
  • 5 dl kalalientä kuutiosta
  • siivilöity keitinliemi
  • 8 liivatelehteä

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 150 g pakastepinaattia
  • suolaa ja pippuria
  • rakuunaa
  • ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Laita kala kattilaan mausteiden ja etikan kanssa. Kaada päälle vettä, niin että se juuri peittää. Keitä kala kypsäksi.

2. Jaa lohi paloihin, kun se on jäähtynyt. Siivilöi keitinliemi. ja sekoita kalaliemen kanssa. Kuumenna.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Nosta liosta ja sulata kuumaan kalaliemeen.

4. Jaa lohipalat ja vihannekset vedellä huuhdeltuihin annosvuokin. Kaada päälle lientä, niin että se peittää ainekset ja laita vuoat kylmään hyytymään. Kumoa hyytyneet pikkualadobit tarjoiluvadille.

5. Sekoita majoneesi ja ranskankerma, Kääntele joukkoon sulatettu hienonnettu pinaatti, mausta suolalla, pippurilla, rakuunalla ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

Kirjolohta hyytelössäPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaLohikranssi katkaravuillaLohikyljykset hyytelössäKalagratiini foliovuoassaSilakka-aladobi
Suolainen hyytelöAlkuruoatGoGreenLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia