Piccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658278/landscape16_9/515/290/42fe08e9d2f12d5b898c156e8d1742f9/UK/899344-1807.jpg)
Kesäkurpitsan maku on luonnostaan mieto. Kun se levitetään piccatan tapaan, se saa parmesaanin ihanaa makua. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 400 g kesäkurpitsaa
- 2 rkl voita
Jauholeivite
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl yrttisuolaa
- 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
Munaleivite
- 3 kananmunaa
- 2½ dl vastaraastettua parmesaania
- 1 tl paprikajauhetta
Paprikariisi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 2 dl keltaista paprikaa kuutioina
- suolaa
Valmistusohje
1. Paprikariisi: Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi ja pane kiehumana riisin kanssa viimeiseksi 5 minuutiksi. Mausta suolalla.
2. Sekoita jauhot ja mausteet jauholeivitteeksi. Vatkaa kananmunasta, parmesaanista ja paprikajauheesta munaleivite. Leikkaa kesäkurpitsa hieman viistoon puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele kesäkurpitsaviipaleita ensin jauholeivitteessä, ravistele ylimääräinen jauho pois ja pyörittele sitten munaleivitteessä.
3. Kuumenna paistinpannu ja sillä voita kullanruskeaksi. Aseta kesäkurpitsaviipaleet pannulle. Huolehdi, että munaseosta riittää joka viipaleelle. Paista siivut kauniin värisiksi, 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka