Piccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiä
Kesäkurpitsan maku on luonnostaan mieto. Kun se levitetään piccatan tapaan, se saa parmesaanin ihanaa makua. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 400 g kesäkurpitsaa
- 2 rkl voita
Jauholeivite
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl yrttisuolaa
- 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
Munaleivite
- 3 kananmunaa
- 2½ dl vastaraastettua parmesaania
- 1 tl paprikajauhetta
Paprikariisi
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 2 dl keltaista paprikaa kuutioina
- suolaa
Valmistusohje
1. Paprikariisi: Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi ja pane kiehumana riisin kanssa viimeiseksi 5 minuutiksi. Mausta suolalla.
2. Sekoita jauhot ja mausteet jauholeivitteeksi. Vatkaa kananmunasta, parmesaanista ja paprikajauheesta munaleivite. Leikkaa kesäkurpitsa hieman viistoon puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele kesäkurpitsaviipaleita ensin jauholeivitteessä, ravistele ylimääräinen jauho pois ja pyörittele sitten munaleivitteessä.
3. Kuumenna paistinpannu ja sillä voita kullanruskeaksi. Aseta kesäkurpitsaviipaleet pannulle. Huolehdi, että munaseosta riittää joka viipaleelle. Paista siivut kauniin värisiksi, 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan