Peurapata
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g peuran (tai poron) paistia
- 3 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 3 rkl sinappia
- 4 dl kermaa
- 4 cl konjakkia
- timjamia
- mustapippuria
- suolaa
- öljyä paistamiseen
- riisiä tai perunoita
Valmistusohje
Leikkaa liha kuutioiksi ja sipuli, porkkana ja valkosipuli eri muotoisiksi paloiksi. Nosta palat suureen kulhoon ja kaada päälle konjakkia ja sinappia. Sekoita ja anna marinoitua ainakin puoli tuntia.
Kiehauta kerma sivukeittimelle nostetussa kattilassa ja mausta se timjamilla, mustapippurilla ja lihojen marinadiliemellä. Kun olet kaatanut liemen lihoista kerman joukkoon, sivele marinoidut palat öljyllä ja grillaa niiden pinnat. Nosta grillatut palaset kiehuvaan kermaan ja hauduta tovi. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä tai uuniperunoita ja salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka