Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

Hanki luuton peuranpaisti. Voit käyttää myös muuta riistaa, kuten hirveä tai saksanhirveä.

6-8 hengelle

  • 1,5 kg peuranpaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • 8 katajanmarjaa murskattuina
  • 3-4 dl lihalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 6-8 cl calvadosia
  • 2-3 rkl herajuustoa (mesost)
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • pakastettuja puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

1. Mausta paisti suolalla ja pippurilla, ruskista se voissa kauttaaltaan. Silppua vihannekset ja laita ne murskattujen katajanmarjojen kanssa pataan. Käännä levy keskilämmölle. Nosta paisti pataan ja pata levylle.

2. Kaada päälle 1 dl lihalientä ja keitä hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää. Lisää lihalientä hiljalleen kypsennyksen aikana. Nosta paisti padasta.

3. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen loput lihaliemestä. Keitä kokoon kerman kanssa puoleen alkumäärästä. Mausta kastike calvadosilla ja herajuustolla. Viipaloi paisti, kaada kastike päälle ja koristele puolukoilla tai karpaloilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!