Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hanki luuton peuranpaisti. Voit käyttää myös muuta riistaa, kuten hirveä tai saksanhirveä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

6-8 hengelle

  • 1,5 kg peuranpaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 pala juuriselleriä
  • 8 katajanmarjaa murskattuina
  • 3-4 dl lihalientä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 6-8 cl calvadosia
  • 2-3 rkl herajuustoa (mesost)
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • pakastettuja puolukoita tai karpaloita

Valmistusohje

1. Mausta paisti suolalla ja pippurilla, ruskista se voissa kauttaaltaan. Silppua vihannekset ja laita ne murskattujen katajanmarjojen kanssa pataan. Käännä levy keskilämmölle. Nosta paisti pataan ja pata levylle.

2. Kaada päälle 1 dl lihalientä ja keitä hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää. Lisää lihalientä hiljalleen kypsennyksen aikana. Nosta paisti padasta.

3. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen loput lihaliemestä. Keitä kokoon kerman kanssa puoleen alkumäärästä. Mausta kastike calvadosilla ja herajuustolla. Viipaloi paisti, kaada kastike päälle ja koristele puolukoilla tai karpaloilla.

Lisää aiheesta:

Vanhanajan hirvipaistiUlkofilee punaviinikastikkeessaVanhanajan linnapaistiKaurispaisti punaviinikastikkeellaNaudanpaisti kermakastikkeessaRiistapata kantarellien kera
RiistapaistiKananmunatonHans VälimäkiRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan hirvipaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu hirvenpaisti