Hanki luuton peuranpaisti. Voit käyttää myös muuta riistaa, kuten hirveä tai saksanhirveä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
6-8 hengelle
- 1,5 kg peuranpaistia
- suolaa ja pippuria
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 pala juuriselleriä
- 8 katajanmarjaa murskattuina
- 3-4 dl lihalientä
- 4 dl kuohukermaa
- 6-8 cl calvadosia
- 2-3 rkl herajuustoa (mesost)
- voita paistamiseen
Lisäksi
- pakastettuja puolukoita tai karpaloita
Valmistusohje
1. Mausta paisti suolalla ja pippurilla, ruskista se voissa kauttaaltaan. Silppua vihannekset ja laita ne murskattujen katajanmarjojen kanssa pataan. Käännä levy keskilämmölle. Nosta paisti pataan ja pata levylle.
2. Kaada päälle 1 dl lihalientä ja keitä hiljaa kannen alla noin 1,5 tuntia, tai kunnes liha on kypsää. Lisää lihalientä hiljalleen kypsennyksen aikana. Nosta paisti padasta.
3. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen loput lihaliemestä. Keitä kokoon kerman kanssa puoleen alkumäärästä. Mausta kastike calvadosilla ja herajuustolla. Viipaloi paisti, kaada kastike päälle ja koristele puolukoilla tai karpaloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.