Mainos

Pestokastike on helppo valmistaa itse ja kokata kotona arkiruokien klassikko, pestopasta. Tämän pestopastan teki keittiömestari Kari Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset

  • 50 g pinjansiemeniä
  • ½ dl parmesan-juustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin ½ - 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • noin 300 g pastaa

Valmistusohje

Pestopasta itse tehdyllä pestokastikkeella valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja raasta parmesan-juusto.
  3. Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa peston vaihtoehtoisesti myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
  4. Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan ja nauti!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja