Pestopasta – Kari Aihisen helppo ohje

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS3_Nurmijarvi_Pestopasta
MTV Oy / Ida Kentala

Pestokastike on helppo valmistaa itse ja kokata kotona arkiruokien klassikko, pestopasta. Tämän pestopastan teki keittiömestari Kari Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset

  • 50 g pinjansiemeniä
  • ½ dl parmesan-juustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin ½ - 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • noin 300 g pastaa

Valmistusohje

Pestopasta itse tehdyllä pestokastikkeella valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja raasta parmesan-juusto.
  3. Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa peston vaihtoehtoisesti myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
  4. Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan ja nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja