Pestopasta – Kari Aihisen helppo ohje

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS3_Nurmijarvi_Pestopasta
MTV Oy / Ida Kentala

Pestokastike on helppo valmistaa itse ja kokata kotona arkiruokien klassikko, pestopasta. Tämän pestopastan teki keittiömestari Kari Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset

  • 50 g pinjansiemeniä
  • ½ dl parmesan-juustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin ½ - 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruukku tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • noin 300 g pastaa

Valmistusohje

Pestopasta itse tehdyllä pestokastikkeella valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja raasta parmesan-juusto.
  3. Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa peston vaihtoehtoisesti myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
  4. Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan ja nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.