Pestopasta – Kari Aihisen helppo ohje
Julkaistu
Pestokastike on helppo valmistaa itse ja kokata kotona arkiruokien klassikko, pestopasta. Tämän pestopastan teki keittiömestari Kari Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.
Ainekset
- 50 g pinjansiemeniä
- ½ dl parmesan-juustoa
- 2 valkosipulinkynttä
- noin ½ - 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- ruukku tuoretta basilikaa
Lisäksi
- noin 300 g pastaa
Valmistusohje
Pestopasta itse tehdyllä pestokastikkeella valmistuu näin:
- Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori sillä välin valkosipulinkynnet ja raasta parmesan-juusto.
- Lisää kaikki ainekset tehokkaaseen blenderiin ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Voit valmistaa peston vaihtoehtoisesti myös sauvasekoittimella tai morttelissa.
- Sekoita valmis pesto keitetyn pastan sekaan ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta