Perunasoseen perusresepti
Parhaan perunasoseen tai perunamuusin tai muusin saat jauhoisista perunoista. Sinänsä kaikki perunalajikkeet voi soseuttaa, mutta parasta tulee jauhoisista, kuten King Edward, Asterix, Hertha ja Matilda -lajikkeista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 20 g voita
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa
- (valkopippuria, muskottia)
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele vähän pienemmäksi. Keitä perunat pehmeiksi.
2. Survo perunat. Lisää voi, suola ja mahdollisesti hiven pippuria tai muskottia.
3. Kuumenna maito ja ohenna sillä sosetta, kaada vähän kerrallaan perunan joukkoon samalla sekoittaen ja lopulta vatkaten. Kun olet saavuttanut mieleisesi paksuuden ja sose on kuohkeaa, se on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan