Mainos
Mainos

Parhaan perunasoseen tai perunamuusin tai muusin saat jauhoisista perunoista. Sinänsä kaikki perunalajikkeet voi soseuttaa, mutta parasta tulee jauhoisista, kuten King Edward, Asterix, Hertha ja Matilda -lajikkeista.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 20 g voita
  • 3 ½ dl maitoa
  • suolaa
  • (valkopippuria, muskottia)

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja paloittele vähän pienemmäksi. Keitä perunat pehmeiksi.

2. Survo perunat. Lisää voi, suola ja mahdollisesti hiven pippuria tai muskottia.

3. Kuumenna maito ja ohenna sillä sosetta, kaada vähän kerrallaan perunan joukkoon samalla sekoittaen ja lopulta vatkaten. Kun olet saavuttanut mieleisesi paksuuden ja sose on kuohkeaa, se on valmista.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.