Perunasose
Perinteinen perunasose on kotona käsintehtynä ihanaa ruokaa, joka sopii niin paistettujen silakkapihvien, lihapullien kuin Wieninleikkeenkin kanssa. Soseeksi käyvät parhaiten jauhoiset perunalajikkeet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä lähes kypsiksi ilman suolaa. Rikkikeitetyistä perunoista ei tule hyvää sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella tai survo survimella lämmitettyyn kulhoon.
2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito yhdessä ja kaada kuuma kermamaito perunapuristeen joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittaen. Vatkaa lopuksi kuohkeaksi soseeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka