Perunasose

Perinteinen perunasose on kotona käsintehtynä ihanaa ruokaa, joka sopii niin paistettujen silakkapihvien, lihapullien kuin Wieninleikkeenkin kanssa. Soseeksi käyvät parhaiten jauhoiset perunalajikkeet.

Neljälle

  • 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä lähes kypsiksi ilman suolaa. Rikkikeitetyistä perunoista ei tule hyvää sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella tai survo survimella lämmitettyyn kulhoon.

2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito yhdessä ja kaada kuuma kermamaito perunapuristeen joukkoon vähän kerrallaan ja sekoittaen. Vatkaa lopuksi kuohkeaksi soseeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.