Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunankuorisipsit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee itse herkullisia sipsejä ja niiden kaveriksi savuchilidippiä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Sipsit

  • 2 kg rosamundaperunoita
  • oliiviöljyä ja suolaa

Savu-chilidippi

  • 1 dl smetanaa
  • 2 dl kreikkalaista paksua jogurttia tai kermaviiliä
  • 4 punaista chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa & pippuria
  • 1 limetin lohko
  • savustuspussi

Valmistusohje

Kuori perunat pienellä keittiöveitsellä hyvin paksusti, että saat perunasta noin kolme milliä paksuja, laastarin kokoisia kuorilastuja. Kuoritut perunat voi laittaa kulhossa jääkaappiin kylmällä vedellä peitettyinä ja käyttää seuraavana päivänä vaikka sosekeitossa. Levitä kuoret uunipellille leivinpaperille ja pirskottele öljyä päälle. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja paahda perunankuoria 10 minuuttia.

Nosta pelti uunista, säädä lämpötila 250 asteeseen ja kääntele kuoria. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda, kunnes kuoret ovat rapeita ja tumman kullan värisiä. Tätä vaihetta kannattaa odottaa uuninluukun äärellä, kuoret saattavat palaa nopeasti! Suolaa valmiit perunankuoret ja tarjoa dipin kanssa. Voit valmistaa kuoret myös edellisen aterian uuniperunoiden ylijääneistä kuorista, silloin riittää suikalointi lastuiksi ja paahtaminen 250 asteessa.

Savu-chilidippi

Halkaise chilit pituussuunnassa ja kaavi siemenet teelusikalla pois. Voit halutessasi säästää ja kuivattaa siemenet muiden ruokien maustamiseen. Laita chilit sekä valkosipulinkynnet savustuspussiin. Kannattaa samalla savustaa muutakin, kuten esim. kypsäksi keitettyjä maissintähkiä, kesäkurpitsaa tai vaikka tofua. Savusta uunissa tai grillissä savustuspussin ohjeen mukaan. Kun savustus on valmis, yhdistä chilit, valkosipulit sekä jogurtti ja smetana tehosekoittimessa. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Juurespannaripihvit paprikarenkaissaLohipastrami salaattiTäytetyt uuniperunatIntialainen kebabIlmakuivattuun kinkkuun kiedotut jättikatkarapuvartaatUunilohi itämaisittain kuorrutettuna
PerunatKananmunatonGluteenitonVappuKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat