Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 kg perunaa
  • 1 rkl voita
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g lenkkimakkaraa
  • 2 kelta- tai punasipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut ja paloitellut perunat. Kun perunat ovat kypsyneet, soseuta ne haarukalla tai perunapuristimella. Lisää soseeseen hieman kuumaa maitoa ja nokare voita. Mausta ripauksella suolaa.

2. Suikaloi makkara, sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä parin minuutin ajan ja lisää sitten kerma. Keitä kokoon 2-3 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Nosta perunamuhennos lämpimille lautasille. Kaada makkarasekoitus päälle.

Lisää aiheesta:

Paistettua pekonia sipulikastikkeen ja puolukoiden keraOmena-perunasosetta silavan ja sipulin keraSienet smetanan keraTäytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunatKinkkua sienimuhennoksellaMakkarapata
PerunamuusiMakkarakastikeVälipalatKananmunatonLisäkeruoatLiharuoka

Tämä ruokalaji saa innoituksensa sipulipihvistä. Jujuna on valmistaa runsaasti muhennosta ja hukuttaa se sitten makkaraan, sipuliin ja sieniin. Väriä annokseen antavat vaikkapa herneet ja punaiset paprikasuikaleet.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi