Perunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin kera
Tämä ruokalaji saa innoituksensa sipulipihvistä. Jujuna on valmistaa runsaasti muhennosta ja hukuttaa se sitten makkaraan, sipuliin ja sieniin. Väriä annokseen antavat vaikkapa herneet ja punaiset paprikasuikaleet.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg perunaa
- 1 rkl voita
- 3 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 400 g lenkkimakkaraa
- 2 kelta- tai punasipulia
- 200 g herkkusieniä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut ja paloitellut perunat. Kun perunat ovat kypsyneet, soseuta ne haarukalla tai perunapuristimella. Lisää soseeseen hieman kuumaa maitoa ja nokare voita. Mausta ripauksella suolaa.
2. Suikaloi makkara, sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä parin minuutin ajan ja lisää sitten kerma. Keitä kokoon 2-3 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta perunamuhennos lämpimille lautasille. Kaada makkarasekoitus päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa