Perunaletut puolukkahillon kera
Perunaletut ovat tuhtia ruotsalaista kotiruokaa, jota jopa kansankodin nuori nykypolvi rakastaa ja arvostaa. Perinteisesti perunalettuja säestää puolukkahillo. Kokeillaanpa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g raakoja perunoita
- 1 muna
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 3 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 50 g voita
Tarjoiluun
- puolukkasurvosta tai -hilloa
Valmistusohje
1. Tee ohukaistaikina munasta, jauhoista ja maidosta. Kuori perunat ja raasta ne raakoina raastinraudalla suoraan ohukaistaikinaan, jolloin perunaraaste ei ehdi mustua. Sekoita hyvin ja mausta suolalla.
2. Paista taikinasta pieniä ohukaisia voissa melko alhaisella lämmöllä, jotta perunaraaste ehtii kypsyä. Tarjoile joko puolukkasurvoksen tai ruotsalaisittain makeahkon puolukkahillon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa