Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunakohokas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunakohokkaan voi tarjoilla esimerkiksi alkuruokana. Se maistuu loistavalta ennen keittopäivällistä. Sen voi myös tarjoilla lihan lisukkeena.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 7-8 perunaa, jauhoista lajiketta
  • 1 tl suolaa per litra vettä
  • 2 rkl voita + vuoan voiteluun
  • 1 dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 munanvalkuaista
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, jauhettua muskottipähkinää

Tarvitset myös

  • kohokasvuoan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja paloittele ne tasaisen kokoisiksi paloiksi. Keitä ne pehmeiksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin ja muussaa.

2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita perunamuusi, voi, kerma ja keltuaiset. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja ripauksella muskottia.

3. Voitele kohokasvuoka. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele muutamalla otteella perunaseokseen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 30 minuuttia ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kermainen perunagratiiniPerunaletutMustajuurigratiiniRanskalainen perunagratiiniGratinoitu perunasoseGluteeniton piirastaikina
Suolaiset leivoksetGluteenitonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset leivokset
  • 3.5.08:02
    Nopeat ja helpot

    Pestokranssi

  • 03.12.201507:27
    kaupalliset

    Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

  • 18.02.201300:00
    Juusto

    Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Gorgonzolanyytit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakohokas