Perunagratiini vuohenjuustolla

Vuohenjuusto antaa gratiinille ihanaa makua, mutta voit toki vaihtaa sen myös muuhun juustoon, jossa on makua. Voit syödä gratiinin sellaisenaan tai salaatin kera, se on myös erinomainen lisuke paistetulle lihalle, kanalle tai maukkaalle kinkulle.

Neljälle-kuudelle

  • ¾-1 kg perunoita, ohuina viipaleina
  • 100 g vuohenjuustoa, karkeasti raastettuna
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Lado perunat vuorotellen vuohenjuuston kanssa uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla kerrosten välissä. Kaada päälle kerma niin että se lähes peittää perunat.

3. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!