Perunagratiini vuohenjuustolla
Vuohenjuusto antaa gratiinille ihanaa makua, mutta voit toki vaihtaa sen myös muuhun juustoon, jossa on makua. Voit syödä gratiinin sellaisenaan tai salaatin kera, se on myös erinomainen lisuke paistetulle lihalle, kanalle tai maukkaalle kinkulle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- ¾-1 kg perunoita, ohuina viipaleina
- 100 g vuohenjuustoa, karkeasti raastettuna
- 3 dl kermaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Lado perunat vuorotellen vuohenjuuston kanssa uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla kerrosten välissä. Kaada päälle kerma niin että se lähes peittää perunat.
3. Paista kypsäksi uunin keskitasolla n. 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa