Perunagratiini vuohenjuustolla ja valkosipulilla
Julkaistu
Tämä perunagratiini tuoksuu valkosipulilta. Juuston voi vaihtaa muuhunkin, ellet pidä vuohenjuustosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ¾ kg perunoita, ohuina viipaleina
- 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- noin 100 g vuohenjuustoa, raastettuna
- 3-4 dl kermaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Lado vuorotellen perunaa, valkosipulia ja juustoa uunivuokaan. Mausta kerrosten välillä.
3. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät.
4. Paista kypsäksi juuri uunin keskitason alla vajaa tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti