Mainos
Mainos

Soseutettavaksi parasta on jauhoinen perunalajike. Soseuttamisessa hyvä apulainen on perunapuristin, mutta kyllä entisajan perunansurvin yhdistettynä sähkövispilällä viimeistelyyn toimii erinomaisesti.

Neljälle

  • 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
  • 200 g bataattia
  • 2 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pese bataatit, keitä kypsäksi, jäähdytä ja kuori. Kuori perunat ja lohko pienemmäksi. Keitä perunat lähes kypsiksi, rikkikeitetyistä perunoista tulee huonompaa sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella. Purista myös bataatit.

2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito kasarissa. Sekoita kermamaito vähän kerrallaan perunaseokseen. Vatkaa nopeasti kuohkeaksi soseeksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.