Peruna-bataattisose
Soseutettavaksi parasta on jauhoinen perunalajike. Soseuttamisessa hyvä apulainen on perunapuristin, mutta kyllä entisajan perunansurvin yhdistettynä sähkövispilällä viimeistelyyn toimii erinomaisesti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 700 g perunaa (jauhoista lajiketta)
- 200 g bataattia
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Pese bataatit, keitä kypsäksi, jäähdytä ja kuori. Kuori perunat ja lohko pienemmäksi. Keitä perunat lähes kypsiksi, rikkikeitetyistä perunoista tulee huonompaa sosetta. Höyrytä perunat ja purista perunapuristimella. Purista myös bataatit.
2. Lisää voi, suola ja pippuri. Lämmitä kerma ja maito kasarissa. Sekoita kermamaito vähän kerrallaan perunaseokseen. Vatkaa nopeasti kuohkeaksi soseeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan