Persiljaiset tomaatit
Tomaateilla on kasvistäyte, joka maistuu ihanalta. Sopii hyvin esimerkiksi alkuruoaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 8 keskikokoista tomaattia
Täyte
- 4-5 kuivaa vaaleaa leipää muruina
- 2 munaa
- 1 dl persiljasilppua
- 4 rkl parmesaaniraastetta
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaateista hattu. Koverra pois siemenet. Nosta tomaatit uunivuokaan.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset, käytä sen verran öljyä, että se sitoo ainesosat. Täytä tomaatit. Paista uunin alatasolla, kunnes ne tuntuvat kypsiltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka