Persiljaiset tomaatit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670154/landscape16_9/515/290/b4b1db06236c4a2e2e40eddbfe04216/PG/taytetyttomaatit2-4096.jpg)
Tomaateilla on kasvistäyte, joka maistuu ihanalta. Sopii hyvin esimerkiksi alkuruoaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 8 keskikokoista tomaattia
Täyte
- 4-5 kuivaa vaaleaa leipää muruina
- 2 munaa
- 1 dl persiljasilppua
- 4 rkl parmesaaniraastetta
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaateista hattu. Koverra pois siemenet. Nosta tomaatit uunivuokaan.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset, käytä sen verran öljyä, että se sitoo ainesosat. Täytä tomaatit. Paista uunin alatasolla, kunnes ne tuntuvat kypsiltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka