Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 30 sinisimpukkaa kuorineen
  • 4 salottisipulia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • 200 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 4 viipaletta edellispäiväistä vaaleaa leipää
  • karkeaa suolaa gratinointiin

Valmistusohje

1. Irrota persiljasta varret ja hienonna lehdet. Sekoita voi ja hienonnettu persilja ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Huuhtele ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu, kun niitä napauttaa kevyesti pöytään. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta viini, kalaliemi, sipulit ja persiljanvarret. Pane simpukat liemeen ja keitä kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Ota simpukat liemestä ja anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja revi leivät pieniksi paloiksi. Irrota simpukat kuoristaan, puhdista kuorista "parta" ja pane simpukat takaisin kuoriin. Täytä persiljavoilla ja leivänpaloilla.

3. Pane simpukankuoret uuninkestävään vuokaan suolapedin päälle. Gratinoi 5-6 minuuttia, kunnes voi sulaa. Vinkki: säästä simpukkaliemi keittoa tai kastiketta varten.

Jos saatavilla ei ole tuoreita simpukoita, voit käyttää myös pakastettuja. Tässä ohjeessa simpukat tarjoillaan merisuolapediltä persiljalla täytettyinä, viiniltä ja valkosipulilta tuoksuvina. Mukava alku päivälliselle.

Lisää aiheesta:

Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeittoSinisimpukat valkoviinissäPaellaSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraOluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaaGremolatalla gratinoidut simpukat
Gratinoidut simpukatKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gratinoidut simpukat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat kuorissaan

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut valkosipulisimpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukkalaatikko