Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

Jos saatavilla ei ole tuoreita simpukoita, voit käyttää myös pakastettuja. Tässä ohjeessa simpukat tarjoillaan merisuolapediltä persiljalla täytettyinä, viiniltä ja valkosipulilta tuoksuvina. Mukava alku päivälliselle.

4 annosta

  • 30 sinisimpukkaa kuorineen
  • 4 salottisipulia
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kalalientä
  • 200 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 4 viipaletta edellispäiväistä vaaleaa leipää
  • karkeaa suolaa gratinointiin

Valmistusohje

1. Irrota persiljasta varret ja hienonna lehdet. Sekoita voi ja hienonnettu persilja ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Huuhtele ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu, kun niitä napauttaa kevyesti pöytään. Kuori ja hienonna sipulit. Kiehauta viini, kalaliemi, sipulit ja persiljanvarret. Pane simpukat liemeen ja keitä kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Ota simpukat liemestä ja anna jäähtyä.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja revi leivät pieniksi paloiksi. Irrota simpukat kuoristaan, puhdista kuorista "parta" ja pane simpukat takaisin kuoriin. Täytä persiljavoilla ja leivänpaloilla.

3. Pane simpukankuoret uuninkestävään vuokaan suolapedin päälle. Gratinoi 5-6 minuuttia, kunnes voi sulaa. Vinkki: säästä simpukkaliemi keittoa tai kastiketta varten.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!