Persikkainen jälkiruokakeitto
Jälkiruokakeiton voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja pitää jääkaapissa odottamassa tarjoilua. Viimeistele keitto mielellään noruttamalla sen pinnalle hyvää hunajaa tai kevyesti vatkattua kermaa kauniiksi ja koristeelliseksi kuvioksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 purkki säilykepersikoita
- 3 dl vettä
- 1 dl makeaa jälkiruokaviiniä
- ½ dl sokeria
- ½ vaniljatanko
- ½ tl hienonnettua kardemummaa
Tarjoiluun
- 1 tuore persikka
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, viini ja sokeri. Raaputa siemenet vaniljatangosta ja lisää ne ja hienonnettu kardemumma joukkoon. Lisää persikat ja keitä 10 minuuttia.
2. Pese tuore persikka ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot mukaan kiehumaan keittoon minuutiksi, nosta ne sitten liemestä ja pane kylmään.
3. Nosta keitto liedeltä. Anna jäähtyä ja soseuta esim. sauvasekoittimella sileäksi keitoksi. Pane keitto jäähtyneenä kylmenemään jääkaappiin tarjoiluun asti. Koristele keitto persikkalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan