Persialainen jogurtti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5679054/landscape16_9/515/290/48c136d68bd87cee8fc19190a5b508b7/Yy/897294-2754.jpg)
Julkaistu
Lähes kaikki persialaiset ruoat tarjoillaan jonkinlaisen jogurtin kanssa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että ainesosana. Jogurtin etu tuoreeseen maitoon verrattuna on sen parempi säilyvyys lämpimässä ilmastossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Jogurttia kurkun ja mintun kera
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1/3 lavakurkku
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua minttua tai 2 rkl hienonnettua tuoretta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 2 rkl rusinoita
- 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Jogurttia kurkun ja mintun kera: Kuutioi kurkku, purista valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään maustumaan.
2. Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä: Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään. Säästä hieman pähkinöitä ja rusinoita koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka