Persialainen jogurtti
Lähes kaikki persialaiset ruoat tarjoillaan jonkinlaisen jogurtin kanssa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että ainesosana. Jogurtin etu tuoreeseen maitoon verrattuna on sen parempi säilyvyys lämpimässä ilmastossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Jogurttia kurkun ja mintun kera
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1/3 lavakurkku
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua minttua tai 2 rkl hienonnettua tuoretta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 2 rkl rusinoita
- 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Jogurttia kurkun ja mintun kera: Kuutioi kurkku, purista valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään maustumaan.
2. Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä: Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään. Säästä hieman pähkinöitä ja rusinoita koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti