Julkaistu
Lähes kaikki persialaiset ruoat tarjoillaan jonkinlaisen jogurtin kanssa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että ainesosana. Jogurtin etu tuoreeseen maitoon verrattuna on sen parempi säilyvyys lämpimässä ilmastossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Jogurttia kurkun ja mintun kera
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1/3 lavakurkku
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua minttua tai 2 rkl hienonnettua tuoretta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 2 rkl rusinoita
- 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Jogurttia kurkun ja mintun kera: Kuutioi kurkku, purista valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään maustumaan.
2. Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä: Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään. Säästä hieman pähkinöitä ja rusinoita koristeluun.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.