Persialainen jogurtti

Lähes kaikki persialaiset ruoat tarjoillaan jonkinlaisen jogurtin kanssa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että ainesosana. Jogurtin etu tuoreeseen maitoon verrattuna on sen parempi säilyvyys lämpimässä ilmastossa.

Ainekset

  • Neljälle

Jogurttia kurkun ja mintun kera

  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 1/3 lavakurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua minttua tai 2 rkl hienonnettua tuoretta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä

  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Jogurttia kurkun ja mintun kera: Kuutioi kurkku, purista valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään maustumaan.

2. Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä: Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään. Säästä hieman pähkinöitä ja rusinoita koristeluun.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!