Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteiset nekut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

50 nekkua

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 1½ dl mantelirouhetta
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi reilun kokoisessa kattilassa. Kiehuta ja sekoita pohjaa myöten niin, ettei nekkumassa pala pohjaan. Ota kattilan viereen lasillinen jääkylmää vettä, jotta voit kokeilla, onko nekkumassa valmista.

2. Pudota 8-10 minuutin kuluttua veteen pisara nekkumassa, odota 10 sekuntia, nosta pallo vedestä ja tarkista sen koostumus. Toista koe, kunnes jäähtyneen pisaran koostumus on sopiva. Yleensä nekkumassaa on keitettävä 15-25 minuuttia. Kun massa on valmista, keskeytä keittäminen, lisää mantelirouhe ja voi ja sekoita huolellisesti.

3. Lusikoi lämmin massa välittömästi pieniin paperivuokiin. Vinkki: Voit valmistaa nekkumassan myös mikroaaltouunissa. Kaada kerma, sokeri j siirappi mikron kestävään kulhoon. Sekoita huolellisesti. Kuumenna täydellä teholla 5-6 minuuttia, valvo kuumentamista ja keskeytä, jos massa alkaa kuohua yli. Sekoita ja pane kulho takaisin uuniin. Jatka kuumentamista 3/4-teholla, kunnes massan koostumus on sopiva. Tee nekkukoe. Sekoita valmiin massan joukkoon voi ja mantelirouhe ja annostele vuokiin.

Jouluna on lupa herkutella ja nekut ovat herkkusuiden perinteinen suosikki. Ohjetta ei kannata valmistaa kaksinkertaisena. Jos nekkuja tarvitaan paljon, valmista ne mieluummin kahdessa erässä.

Lisää aiheesta:

Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkkuAprikoosikakkuNekkunamut ja kolakarkitVaahtokarkkifudgeWernerin nekku ja toffeeVahakakkutoffeet
MakeisetKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku