Perinteiset nekut

Jouluna on lupa herkutella ja nekut ovat herkkusuiden perinteinen suosikki. Ohjetta ei kannata valmistaa kaksinkertaisena. Jos nekkuja tarvitaan paljon, valmista ne mieluummin kahdessa erässä.

50 nekkua

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 1½ dl mantelirouhetta
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi reilun kokoisessa kattilassa. Kiehuta ja sekoita pohjaa myöten niin, ettei nekkumassa pala pohjaan. Ota kattilan viereen lasillinen jääkylmää vettä, jotta voit kokeilla, onko nekkumassa valmista.

2. Pudota 8-10 minuutin kuluttua veteen pisara nekkumassa, odota 10 sekuntia, nosta pallo vedestä ja tarkista sen koostumus. Toista koe, kunnes jäähtyneen pisaran koostumus on sopiva. Yleensä nekkumassaa on keitettävä 15-25 minuuttia. Kun massa on valmista, keskeytä keittäminen, lisää mantelirouhe ja voi ja sekoita huolellisesti.

3. Lusikoi lämmin massa välittömästi pieniin paperivuokiin. Vinkki: Voit valmistaa nekkumassan myös mikroaaltouunissa. Kaada kerma, sokeri j siirappi mikron kestävään kulhoon. Sekoita huolellisesti. Kuumenna täydellä teholla 5-6 minuuttia, valvo kuumentamista ja keskeytä, jos massa alkaa kuohua yli. Sekoita ja pane kulho takaisin uuniin. Jatka kuumentamista 3/4-teholla, kunnes massan koostumus on sopiva. Tee nekkukoe. Sekoita valmiin massan joukkoon voi ja mantelirouhe ja annostele vuokiin.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja