Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perinteinen tilliliha

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 ½ kg lampaan- tai vasikanrintaa
  • vettä + 1 rkl suolaa (1. keittämiseen)
  • 1 ½ l vettä
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 5 valkopippuria
  • 1 nippu tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl keitinlientä
  • 2 rkl tillisilppua
  • 1 ½ rkl etikkaa (12%)
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Laita liha pataan ja kaada päälle vettä, niin että liha juuri ja juuri peittyy. Suolaa kevyesti. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehahtaa hetki. Kaada vesi pois, huuhtele liha kylmässä vedessä. Pese pata.

2. Leikkaa tilleistä varret. Silppua tillinlehdet ja pane sivuun odottamaan. Pane liha uudestaan pataan ja kaada vettä päälle. Lisää suola, pippurit ja tillinvarret. Kuumenna kiehuvaksi, kuori muodostuva vaahto pois huolellisesti. Keitä hiljaa pienellä lämmöllä runsas tunti tai kunnes liha tuntuu murealta. Nosta liha padasta ja paloittele se annospaloiksi. Nosta palat tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä. Siivilöi ja säästä liemi.

3. Kastike: Keitä jauhoja voissa alhaisella lämmöllä, älä ruskista jauhoja. Lisää liemi koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää sitten kerma. Sekoita sokeri etikkaan ja mausta tällä seoksella kastike. Maistele ja lisää suolaa, jos on tarpeen. Anna kastikkeen poreilla vielä jokunen minuutti alhaisella lämmöllä. Lisää lopuksi tillisilppu ja kaada kastike lihapalojen päälle. Tarjoa vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Vasikkablanquette curryn ja kapristen keraPorsaanpata tillikastikkeellaMarinoitu hirvenpaistiKeitettyä lammasta tillikastikkeessaLammasta tillikastikkeessaLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin kera
LammastaVasikanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Kotiruoka, jota on syöty vuosikymmeniä pohjoismaisissa kodeissa, kouluissa, ruokaloissa ja ravintoloissa. Unohda kouluruokailun kauhut ja tee kerrankin itse kunnon tillilihaa. Et takuulla pety. Tillilihan kanssa kuuluu tarjota keitettyjä perunoita ja etikkapunajuuret ja maustekurkut sopivat lisäkkeiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa