Perinteinen lammaskaali
Julkaistu
Tätä jo esi-isämme ovat syöneet niin Suomessa kuin kaikkialla Pohjolassa. Liha ja kaali pitää keittää hitaasti ja hiljaa. Keitetyt perunat ja hyvä sinappi kuuluvat asiaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lammaspatalihaa
- 5 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 10 kokonaista mustapippuria
- 1 pieni keräkaali lohkoina
- suolaa
Valmistusohje
1. Ruskista lihapalat voissa pannulla, siirrä pataan, mausta. Kaada vesi päälle, murenna joukkoon liemikuutio.
2. Lisää kaalilohkot pataan ja keitä hiljaa kannen alla kypsäksi, ainakin tunti. Ripottele päälle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti