Pekonitäytteiset uuniperunat
Täytetty uuniperuna on sellaisenaan kokonainen ateria. Uuniperuna sopii myös liharuoan lisukkeeksi isompaan nälkään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 uuniperunaa
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua sipulia
- 1 dl tomaattimurskaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 4 pekoniviipaletta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä uuniperunat lähes kypsiksi. Halkaise perunat, koverra sisus ja pane kuorenpuolikkaat uuninkestävään vuokaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Survo kulhossa perunoiden sisus ja sekoita joukkoon ranskankerma, sipuli ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pursota täyte perunankuoriin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Paista pekoniviipaleet ja leikkaa suikaleiksi. Koristele perunat pekonisuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan