Pekonitäytteiset uuniperunat

Täytetty uuniperuna on sellaisenaan kokonainen ateria. Uuniperuna sopii myös liharuoan lisukkeeksi isompaan nälkään.

4 annosta

  • 4 uuniperunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • 4 pekoniviipaletta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Keitä uuniperunat lähes kypsiksi. Halkaise perunat, koverra sisus ja pane kuorenpuolikkaat uuninkestävään vuokaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Survo kulhossa perunoiden sisus ja sekoita joukkoon ranskankerma, sipuli ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pursota täyte perunankuoriin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Paista pekoniviipaleet ja leikkaa suikaleiksi. Koristele perunat pekonisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat