Pekonisalaatti vuonankaalilla

4 annosta

  • 100 g jääsalaattia
  • 100 g vuonankaalia
  • 80 pekonia
  • 2 viipaletta maalaisleipää
  • 2 tl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
  • 3 tl Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Poista reunat leivistä ja leikkaa ne kuutioiksi. Pese salaatit. Leikkaa pekoni pieneksi ja paista pannulla ruskeaksi.

Poista pekonit pannulta ja paahda vielä leipäkuutiot pekonirasvassa rapeiksi. Sekoita yhteen balsamiviinietikka, oliiviöljy ja suola.

Laita kaikki aineet salaattiastiaan ja lisää kastike juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!