Pekonisalaatti vuonankaalilla
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 100 g jääsalaattia
- 100 g vuonankaalia
- 80 pekonia
- 2 viipaletta maalaisleipää
- 2 tl Ortalli balsamietikkaa karahvissa
- 3 tl Lanfranchi neitsytoliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Poista reunat leivistä ja leikkaa ne kuutioiksi. Pese salaatit. Leikkaa pekoni pieneksi ja paista pannulla ruskeaksi.
Poista pekonit pannulta ja paahda vielä leipäkuutiot pekonirasvassa rapeiksi. Sekoita yhteen balsamiviinietikka, oliiviöljy ja suola.
Laita kaikki aineet salaattiastiaan ja lisää kastike juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa