Pekonilihapyörykät

Näistä lihapyöryköistä tulee yleensä nopeasti suursuosikkeja. Onnistuu myös lammasjauhelihasta.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 paketti pekonia
  • 75 g juustoraastetta
  • 2-3 tomaattia lohkoina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään mureketaikinaksi, paitsi pekoni ja juusto.

2. Levitä pekoniviipaleita uunivuokaan. Tipauta nokare mureketta jokaiselle siivulle ja kääri rullaksi. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja lisää lämpö 250 asteeseen. Aseta tomaatit lihapyöryköiden ympärille ja sirottele päälle juustoraastetta. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!