Pekonilihapyörykät
Näistä lihapyöryköistä tulee yleensä nopeasti suursuosikkeja. Onnistuu myös lammasjauhelihasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 500 g sikanautajauhelihaa
- 1 muna
- 2 rkl perunajauhoa
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 dl persiljasilppua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 paketti pekonia
- 75 g juustoraastetta
- 2-3 tomaattia lohkoina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään mureketaikinaksi, paitsi pekoni ja juusto.
2. Levitä pekoniviipaleita uunivuokaan. Tipauta nokare mureketta jokaiselle siivulle ja kääri rullaksi. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista ja lisää lämpö 250 asteeseen. Aseta tomaatit lihapyöryköiden ympärille ja sirottele päälle juustoraastetta. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa