Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekonilihapyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näistä lihapyöryköistä tulee yleensä nopeasti suursuosikkeja. Onnistuu myös lammasjauhelihasta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 paketti pekonia
  • 75 g juustoraastetta
  • 2-3 tomaattia lohkoina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset keskenään mureketaikinaksi, paitsi pekoni ja juusto.

2. Levitä pekoniviipaleita uunivuokaan. Tipauta nokare mureketta jokaiselle siivulle ja kääri rullaksi. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja lisää lämpö 250 asteeseen. Aseta tomaatit lihapyöryköiden ympärille ja sirottele päälle juustoraastetta. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.

Lisää aiheesta:

Mureketäytteinen lammaskääröUunimureke juuston keraMurekkeella täytetty lampaanrintaVasikkakääryleetMeetvurstipizzaKinkkua sienimuhennoksella
LihapullatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti