Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekingin ankka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ankka, n. 2 ½ kg
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 1,7 l kiehuvaa vettä

Tarjoiluun

  • 4 pientä ryöpättyä purjoa
  • 1 iso kurkku suikaleina
  • hoisin-kastiketta
  • 30 mandariiniohukaista

Valmistusohje

1. Laita ankka isoon lävikköön ja kalttaa se kiehuvassa vedessä, kääntele useita kertoja, niin että se tulee tasaisesti kaltattua. Ravistele ylimääräinen vesi pois, mutta jätä kosteaksi. Nosta ankka isoon kulhoon. Sulata hunaja lämpimään veteen. Kaada hunajavesi kaikkialle ankannahalle, siivet mukaanlukien. Valuta hunajavesi pois kulhosta ja toista äskeinen, vaikeasti tavoitettavat paikat penslaat hunajavedellä.

2. Sido nyöri ankan jalkoihin ja ripusta se ilmavaan paikkaan 20 tunniksi, niin että nahka kuivuu. Sen pitää olla pergamentin kuivaa.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta ankka uunipannun päälle ritilälle rinta ylöspäin. Työnnä uuniin ja kaada kuumaa vettä uunipannulle. 20 minuutin kuluttua ankannahan pitäisi olla kullanruskeaa. Käännä ankka varovasti ja paista toista puolta 25 minuuttia, käännä sitten jälleen ja jatka paistamista 20 minuuttia. Ankka on kypsää, kun reisi irtoaa helposti nivelestä. Alenna lämpöä loppupuolella jos nahan väri alkaa olla liian tumma. Siirrä kypsä ankka jäähtymään ritilälle 5 minuutiksi ennen kuin sitä ryhdytään leikkaamaan.

Pekingin ankan kokkaamisessa on totisesti aika lailla hommaa, mutta lopputulos on varmasti vaivan arvoinen. Valmistus aloitetaan kalttaamalla ankka kuumassa vedessä. Tuolloin nahka kutistuu nopeasti ja tulee kiiltäväksi. Sitten ankan pitää riippua kuivumassa 20 tuntia ennen kuin se paistetaan. Perinteisesti ankka tarjoillaan mandariiniohukaisten ja vihannesten kanssa.

4. Valuta ankan sisällä oleva lihaneste pois ennen leikkaamista. Irrota rinta- ja reisilihat rangasta terävällä veitsellä. Leikkaa nahka nelikulmaisiksi 5X5 cm:n paloiksi. Paloittele liha samoin. Asettele nahka- ja lihapalat lämpimälle tarjoiluvadille.

5. Tarjoilu: Kukin syöjä nostaa ohukaisen lautaselleen ja sille makunsa mukaan nahka- ja lihapaloja sekä tarjolla olevia vihanneksia. Ainekset kääräistään ohukaiseen, kastetaan hoisin-kastikkeeseen ja syödään.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Anjoun kyyhky ballotine – Helenan reseptiItkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruokaUunihanhea kastikkeen keraUunihanhiPaistettu hanhiVanhanajan painosyltty
AnkkaaKiinalaistaKananmunatonLaktoositonVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa