Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeät sämpylät puurosta

Julkaistu 08.08.2013 09:25
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

15–20 kpl

  • 4 dl valmista Myllyn Paras Kaurahiutaleista tehtyä puuroa tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
  • 3 dl kuumaa vettä
  • 30 g hiivaa
  • 1-2 tl mineraalisuolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 8-10 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni n.15 min, kunnes seos alkaa kuplia.

Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille. Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!Aamulla leivottavat sämpylätRahkasämpylätJyvä-sämpyläsolmutKaurahiutalesämpylätKuminasämpyläruudut
SämpylätKananmunatonLaktoositonPäivän reseptiKasvisruokaMyllyn ParasNopeat ja helpot

Mitä yli jääneestä kaurapuurosta voisi tehdä? No tietysti sämpylöitä, sillä puurosta tehtynä ne maistuvat todella herkulliselle! Jätä taikina notkeaksi, niin saat pehmeitä sämpylöitä.

Leivonta
Suolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät