Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeät artisokansydämet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 8 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • vehnäjauhoja sirotteluun
  • 2 kananmunaa
  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen
  • Suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Poista kovat uloimmat lehdet artisokasta ja leikkaa uloin kerros keskuksen ja varren ympäriltä kuorimaveitsellä. Poista myös nuppu.

- Viipaloi artisokat ja hiero jokaista viipaletta sitruunalla. Liota kulhossa, jossa on vettä ja sitruunamehua. Käsittely estää lehtien tummumisen.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy pannussa.

- Ota artisokat vedestä ja ravista vesi mahdollisimman hyvin pois. Käytä viipaleita rikotussa munaseoksessa. Paista heti kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

- Ota artisokat öljystä ja laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi paperiin. Mausta heti suolalla.

Artisokat ovat haasteellisen näköisiä valmistaa. Se johtuu enimmäkseen niiden avaruusoliomaisesta ulkonäöstä. Mutta ole huoleti, sekä sisältö että kuori ovat herkullisia, varsinkin paistettuina.

Lisää aiheesta:

Latva-artisokat tomaattikastikkeellaLatva-artisokat yrttivoillaLatva-artisokkaa vuohenjuustotäytteelläLatva-artisokka ja voivaahtoLatva-artisokkasalaatti parmesaanillaHerkkusienillä täytetyt latva-artisokat
Latva-artisokkasalaattiLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Latva-artisokat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Latva-artisokka ja voivaahto

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Pehmeät artisokansydämet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hiillostetut artisokat