Pehmeä paprikakeitto
Pirteän punainen paprikakeitto on mainio alkuruoka, mutta soveltuu hyvin myös pääruoaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptin tarjoaa
- 2-3 annosta – pääruoka
- 4-6 annosta – alkuruoka
- 3 punaista paprikaa
- 1 pieni (puna)sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl öljyä
- 1 vaniljatanko
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
- 4-5 dl vettä
- 1-2 tl appelsiininkuorta
- 1 ½ dl Alpro® soya ruoanlaittovalmistetta
- ½ ruukkua basilikaa
- ½-1 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Soseuta paprikat, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneella tai sauvasekoittimella ja kuullota kasvissose öljyn kanssa kattilassa.
2. Lisää vaniljatanko, kasvisliemikuutio, pippuri, vesi sekä appelsiinikuori ja keitä 10-15 minuuttia.
3. Sekoita keittoon ruoanlaittovalmiste.
4. Suikaloi basilika terävällä veitsellä ja mausta keitto suikaleilla juuri ennen tarjoilua.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti