Pehmeä paprikakeitto
Julkaistu
Pirteän punainen paprikakeitto on mainio alkuruoka, mutta soveltuu hyvin myös pääruoaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Reseptin tarjoaa
- 2-3 annosta – pääruoka
- 4-6 annosta – alkuruoka
- 3 punaista paprikaa
- 1 pieni (puna)sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl öljyä
- 1 vaniljatanko
- 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
- 4-5 dl vettä
- 1-2 tl appelsiininkuorta
- 1 ½ dl Alpro® soya ruoanlaittovalmistetta
- ½ ruukkua basilikaa
- ½-1 tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Soseuta paprikat, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneella tai sauvasekoittimella ja kuullota kasvissose öljyn kanssa kattilassa.
2. Lisää vaniljatanko, kasvisliemikuutio, pippuri, vesi sekä appelsiinikuori ja keitä 10-15 minuuttia.
3. Sekoita keittoon ruoanlaittovalmiste.
4. Suikaloi basilika terävällä veitsellä ja mausta keitto suikaleilla juuri ennen tarjoilua.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo