Pehmeä paprikakeitto

Pirteän punainen paprikakeitto on mainio alkuruoka, mutta soveltuu hyvin myös pääruoaksi.

Reseptin tarjoaa

  • 2-3 annosta – pääruoka
  • 4-6 annosta – alkuruoka
  • 3 punaista paprikaa
  • 1 pieni (puna)sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
  • 4-5 dl vettä
  • 1-2 tl appelsiininkuorta
  • 1 ½ dl Alpro® soya ruoanlaittovalmistetta
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ½-1 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Soseuta paprikat, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneella tai sauvasekoittimella ja kuullota kasvissose öljyn kanssa kattilassa.

2. Lisää vaniljatanko, kasvisliemikuutio, pippuri, vesi sekä appelsiinikuori ja keitä 10-15 minuuttia.

3. Sekoita keittoon ruoanlaittovalmiste.

4. Suikaloi basilika terävällä veitsellä ja mausta keitto suikaleilla juuri ennen tarjoilua.

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.